Praznični prvi maj prinesel gnečo na primorski avtocesti

Potovalni čas do morja je bil daljši za približno 40 minut.
Fotografija: Primorska avtocesta pred Logatcem ob počivališču Lom. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Primorska avtocesta pred Logatcem ob počivališču Lom. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Promet je že ves dan povečan proti turističnim krajem, še posebej je bilo pestro stanje skozi dopoldne in zgodnje popoldne na primorski avtocesti proti Postojni. Potovalni čas se je voznikom na tem odseku podaljšal za približno 40 minut.

Zaradi prometne nesreče na primorski avtocesti je bil pred Uncem proti Kopru nekaj časa oviran promet na odstavnem pasu. Nastal je krajši zastoj.

Zaradi trčenja dveh vozil je bila nekaj časa zaprta glavna cesta skozi Bled (Ljubljanska cesta), je sporočil Bojan Kos s PU Kranj.
Na kraju sta čelno trčili dve vozili. Okoliščine kažejo na zdravstvene težave povzročitelja nesreče, je še dodal Kos. Hujših posledic nesreče naj ne bi bilo.

{embed_iframe}https://feed.mikle.com/widget/v2/22740/{/embed_iframe}

Zaradi okvare vozila je bil na primorski avtocesti pred Postojno proti Kopru zaprt počasni pas. Predmet na vozišču pa je oviral promet na primorski avtocesti pred Divačo proti Ljubljani.

Čakalna doba je bila nekaj časa na mejnem prehodu Sočerga, a po zdaj dostopnih informacijah trenutno ni daljšega čakanja na mejnih prehodih.

Gneča na cestah. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Gneča na cestah. FOTO: Mavric Pivk/Delo


Zimske razmere zaprle nekatere višje ležeče predele


Zaradi zimskih razmer je zaprta cesta čez prelaz Vršič, na cesti Krnica - Mrzli studenec - Jereka pa je obvezna zimska oprema.

Vipavska hitra cesta bo zaradi del med razcepom Nanos in priključkom Vipava proti Italiji zaprta do 6. maja, predvidoma do 5. ure zjutraj. Promet proti Vipavi je preusmerjen na regionalno cesto Razdrto - Vipava. Obvoz za tovorna vozila, namenjena proti Italiji, pa je preko Sežane in Fernetičev.

Velja pa tudi omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t, in sicer: 1. in 2. maja med 8. in 21. uro ter 5. maja med 8. in 21. uro.

Komentarji: