Zdravko Počivalšek se je odrekel nekdanji tesni sodelavki Janeza Janše

Minister se je odločil, da ne bo več sodeloval z Alenko Paulin, dolgoletno članico SDS.
Fotografija: Novica, da se je nekdanja tesna sodelavka Janeza Janše pridružila ekipi Zdravka Počivalška je oktobra zelo odmevala. FOTO: Igor Zaplatil
Odpri galerijo
Novica, da se je nekdanja tesna sodelavka Janeza Janše pridružila ekipi Zdravka Počivalška je oktobra zelo odmevala. FOTO: Igor Zaplatil

Ljubljana – Alenka Paulin in Uroš Štanc, ki sta bila na ministrstvu za gospodarstvo zadolžena za odnose z mediji, sta bila na lastno presenečenje deležna neprijetne novice. Gospodarski minister Zdravko Počivalšek se je namreč odločil, da z njima ne bo več sodeloval.



Da se je odločil za spremembe v svoji ekipi, nam je potrdil sam Zdravko Počivalšek. O razlogih molči. Uroš Štanc, ki se je po delu v agenciji Pristop z novembrom odločil preizkusiti še v javni upravi, se mora po komaj mesecu dni posloviti, čeprav je v minulih dneh razlagal, da je prevzel posle sodelavke, ki odhaja na porodniški dopust. »Pogodbe mu nismo podaljšali,« je kratek minister. Tako hitra menjava sodelavcev se zdi razmeroma neobičajna, je pa vsekakor jasna pravica ministra, da si izbira sodelavce, s katerimi si želi delati v prihodnje.

Bolj kot zaposlitev nekdanjega Pristopovca pa je v javnosti oktobra odmevala novica, da se je ministrovi ekipi pridružila Alenka Paulin, nekdanja tesna sodelavka prvaka opozicije Janeza Janše. In prav tej kadrovski odločitvi so številni v minulih tednih pripisali tudi politični pomen – češ da gre za dokaz, da se prvak SMC približuje SDS oziroma za dokaz nastajanja desnosredinske koalicije.


Pogodbe so potekle, to je vse, pravi minister


»Zaradi odsotnosti sodelavcev na področju odnosov z javnostmi je ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo na tem področju začasno angažiralo magistro Alenko Paulin kot strokovnjakinjo s področja komuniciranja,« so za Delo tedaj pojasnili na ministrstvu vzroke za krepitev ekipe.

Novi prvak SMC in gospodarski minister Zdravko Počivalšek v zadnjih dneh menjuje ekipo okoli sebe, tako na ministrstvu, kot v stranki.<br />
FOTO: Leon Vidic
Novi prvak SMC in gospodarski minister Zdravko Počivalšek v zadnjih dneh menjuje ekipo okoli sebe, tako na ministrstvu, kot v stranki.
FOTO: Leon Vidic


Paulinova se je po neuradnih informacijah zaradi izrazitega medijskega odmeva novice o tem, da se je pridružila Počivalškovi ekipi, umaknila na bolniško. »Paulinova ni bila nikoli zaposlena pri nas, pogodbo o sodelovanju s Komunikacijskim managementom AP s.p. smo imeli do konca novembra,« razlaga minister in poudarja, da je piar podrejen njemu osebno. Oba sta po njegovih besedah pač le nadomestila tri njegove sodelavce, ki so odšli na predčasno porodniško, na bolniško zaradi poškodbe in na dolgo načrtovano pot v tujino.


Kdo je Alenka Paulin?


Kot smo pisali, informacija o dodatni kadrovski moči Paulinove ne bi bila tako presenetljiva, če ne bi bila to oseba, ki je bila v preteklosti ena vplivnejših imen SDS in tesna sodelavka Janeza Janše. V SDS se je včlanila leta 2000 in se hkrati zaposlila v parlamentu kot svetovalka poslanske skupine SDS, bila je tudi tiskovna predstavnica stranke. V času prve Janševe vlade je bila direktorica državne Slovenske tiskovne agencije (STA), v času vlade Andreja Bajuka pa je vodila urad za informiranje.

Pred jesenskim prihodom na ministrstvo je skrbela za komuniciranje v Gorenjski banki, tja se je preselila po tem, ko je finančno ustanovo prevzel srbski poslovnež Miodrag Kostić. V bančništvo se je podala po odhodu iz KD Group, kmalu po smrti prvega moža skupine Matjaža Gantarja.

Zdaj 53-letna Novogoričanka je v Ljubljani študirala mednarodne odnose in se konec 80. let začela ukvarjati z novinarstvom. Objavljala je v Tribuni in na Radiu Študent, v Mladini, od koder izvira njeno tesno dolgoletno poznanstvo s Francijem Zavrlom, lobistom in zdaj lastnikom agencije za komuniciranje Stratkom, ki je vladi oziroma kabinetu premiera – sodeč po aplikaciji Erar – že ponujala storitve kriznega komuniciranja.

Preberite še:

Komentarji: