Židan spor koalicije z Levico gladi na Facebooku

Medtem je Levica začela s kampanjo zbiranja podpisov za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.
Fotografija: »Socialni demokrati poizkušamo že mesece loviti ravnotežje med Levico na eni strani in liberalno večino na drugi strani,« je zapisal Dejan Židan. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
»Socialni demokrati poizkušamo že mesece loviti ravnotežje med Levico na eni strani in liberalno večino na drugi strani,« je zapisal Dejan Židan. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Predsednik SD Dejan Židan je v zapisu, objavljenem na Facebooku, zapisal, da je spor med koalicijo in njeno partnerico Levico, ki se je znova pokazal včeraj, škodljiv in po nepotrebnem ogroža vlado, ki je za Slovenijo po njegovem prepričanju koristna. Pozval je k srečanju prihodnji teden, tema bi bila odprta vprašanja.

»Pamet v roke!« je zapis začel Židan. In nadaljeval, da se koalicija in partnerstvo z Levico v teh dneh lomita na pomoči najbolj ranljivim. »Prepiramo se o 16 milijonih evrov. Tudi sam mislim, da je ukinjanje dodatka za delovno aktivnost napačna pot, ki bo vzela pomoč materam samohranilkam, dolgotrajno brezposelnim in ljudem na socialnem obrobju, ki z delom v nevladnih in humanitarnih organizacijah ohranjajo vključenost,« je dodal.




 

Potreben je korak nazaj


»Obnašanje političnih strank, kakor da bodo jutri volitve, je škodljivo. Če v naslednjih dneh ne bomo vsi skupaj stopili korak nazaj in se umirjeno pogovorili za skupno mizo, po nepotrebnem ogrožamo to koalicijo in vlado, ki je za Slovenijo koristna,« je še zapisal.

Medtem je Levica danes sporočila, da je začela s kampanjo zbiranja podpisov za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Zbiranje podpisov bodo organizirali na stojnicah po celotni državi, kot trdijo v stranki, je doslej peticijo za ukinitev tega zavarovanja podpisalo skoraj 5000 podpornikov.

Z njo zahtevajo, da vlada Marjana Šarca še letos sprejme zakon, s katerim bi dopolnilno zavarovanje ukinili, položnice za dopolnilno zavarovanje pa bi se poslovile s 1. januarjem 2021.

Komentarji: