Znani rezultati prijav na univerze

Kandidati bodo o tem, ali so bili izbrani na želen program, obveščeni do 27. julija po pošti.
Fotografija: Univerza v Ljubljani FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Univerza v Ljubljani FOTO: Tomi Lombar/Delo

Ljubljana – Visokošolske prijavno-informacijske službe so objavile rezultate izbirnega postopka prvega prijavnega roka za slovenske državljane in državljane držav članic Evropske unije na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2018/19, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

V prvem prijavnem roku je bilo za 17.399 razpisanih mest oddanih 14.704 prijav za vpis, od tega je bilo sprejetih 11.119 kandidatov. V primerjavi z lanskim prvim prijavnim rokom je bilo letos v postopku obravnavanih nekaj manj prijav (lani 14.833), a sprejetih več kandidatov (lani 10.899). Najvišji delež sprejetih glede na prijave ima Univerza na Primorskem (84,7 odstotka), sledijo Univerza v Mariboru (84,5 odstotka), Univerza v Ljubljani (71,4 odstotka) ter samostojni visokošolski zavodi in koncesije s skupno 81,2 odstotka. 

Vpisi do 17. avgusta

Več podatkov o številu sprejetih in potrebnem minimumu točk za posamezne študijske programe je objavljenih na spletni strani razpisa za vpis http://portal.evs.gov.si/razpisi-za-vpis-javni-koncesionirani. O rezultatih bodo kandidati obveščeni po pošti do 27. julija 2018.

Vpis bo potekal na visokošolskih zavodih od 27. julija do 17. avgusta 2018. O točnih terminih bodo kandidate obvestili visokošolski zavodi.

Podatki o še prostih mestih za drugi prijavni rok bodo 21. avgusta 2018 objavljeni na portalu eVŠ na spletni strani razpisa za vpis http://portal.evs.gov.si/razpisi-za-vpis-javni-koncesionirani. 

Drugi rok do 29. avgusta

Drugi prijavni rok bo potekal od 22. do 29. avgusta 2018. Prijavo za vpis kandidati oddajo prek elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ. 

V drugem prijavnem roku se na še prosta vpisna mesta lahko prijavijo poleg kandidatov, ki se niso prijavili v prvem prijavnem roku ali se niso uvrstili v nobenega od v prvi prijavi naštetih študijskih programov, tudi kandidati, ki se niso vpisali v študijski program, v katerega so bili sprejeti v prvem prijavnem roku oziroma so se iz tega študijskega programa izpisali do vključno 17. avgusta 2018.   
  

Komentarji: