Župani grozijo z zaporo ceste v Mednem

Od ministra Petra Gašperšiča zahtevajo, da v enem mesecu najde rešitev za prometni zamašek na državni cesti Medvode-Ljubljana.

Objavljeno
09. november 2015 10.32
Protest Medno
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj

Medvode – Župani občin Medvode, Škofja Loka, Žiri, Železniki in Gorenja vas - Poljane so po skupnem sestanku v petek, 6. novembra, v Hotavljah na ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča naslovili dopis z naslovom Most Medno, Urgenca. Zahtevamo takojšnjo rešitev prometnega zamaška na mostu v Mednem. Če ne bo pozitivne rešitve v enem mesecu, sledi, kot napovedujejo, »loški scenarij« zapore.

Naj spomnimo, da so Škofjeločani oziroma predvsem prebivalci starega mestnega jedra v novembru in decembru 2013 s sprehajanjem čez prehode za pešce opozarjali na nedopustno ustavitev gradnje poljanske obvoznice in s protesti vztrajali, dokler Direkcija RS za ceste (zdaj Direkcija za infrastrukturo oziroma Drsi) ni podpisala pogodbe z gradbenim izvajalcem, Gorenjsko gradbeno družbo. Tako imenovana druga in tretja faza obvoznice, ki jo je začelo graditi Primorje, se je zavlekla, ker so prvi razpis razveljavili, drugi razpis je direkcija ponovila trikrat.

Po dotrajanem nadvozu čez železniško progo na državni cesti v Mednem poteka promet izmenično enosmerno od januarja 2014. Kot smo že poročali, je Drsi 4. novembra letos prejel revizijski zahtevek neizbranega ponudnika na izbor Rafaela in SŽ ŽGP. V oktobru je namreč Državna revizijska komisija razveljavila odločitev Drsija o izboru CVP inženiring iz Ljubljane in Hip plus, ki bi dela opravila za 1,68 milijona evrov. Drsi pa je nato izbral ponudbo drugega najugodnejšega ponudnika, Rafaela in SŽ ŽGP, ki bi dela opravila za 1,97 milijona evrov.