Ameriški senat potrdil Blanchardovo na položaj veleposlanice v Sloveniji

Blanchardova se bori za blaginjo otrok in je sama mati in krušna mati sedmim otrokom.
Fotografija: Lynda Blanchard FOTO: 100x Development Foundation
Odpri galerijo
Lynda Blanchard FOTO: 100x Development Foundation

Ameriški senat je po treh dneh razprave s 54 glasovi proti 40 le potrdil Lyndo Blanchard iz Alabame na položaj veleposlanice ZDA v Sloveniji. Njena kandidatura je naletela na precejšnje nasprotovanje demokratskih senatorjev. Proti je med drugim glasovala senatorka slovenskega rodu iz Minnesote Amy Klobuchar.

Blanchardova je soustanoviteljica krščanske humanitarne organizacije 100X Development Foundation, ki se ukvarja z bojem proti revščini in pomaga zbirati denar za programe v devetih državah. Biografija na spletni strani organizacije jo opisuje kot uspešno poslovno žensko, ki sodeluje z več kot milijardo dolarjev vrednim podjetjem za naložbe v nepremičnine B & M Management Company. Morda je to skupna točka z nekdanjim nepremičninarjem, ki je postal predsednik ZDA, z Donaldom Trumpom jo povezuje tudi Franklin Graham, sin slovitega evangelijskega pridigarja Billyja Grahama in vnet zagovornik predsednika.

Blanchardova se bori za blaginjo otrok in je sama mati in krušna mati sedmim otrokom. Mednarodne izkušnje si je nabirala z dobrodelnim delovanjem v Afriki, Aziji in Južni Ameriki, sicer pa do zdaj ni delovala v diplomaciji. V domači Alabami sodeluje kot svetovalka v organizaciji, ki s terapevtskim jahanjem pomaga ljudem s čustvenimi, fizičnimi, spoznavnimi in razvojnimi motnjami. 

Preberite še:

Komentarji: