Amy Klobuchar se umika iz predsedniške tekme

Senatorka slovenskih korenin je sporočila, da se ne bo več potegovala za predsedniški stolček. Podporo bo namenila Joeju Bidnu.
Fotografija: FOTO: Frederic J. Brown Afp
Odpri galerijo
FOTO: Frederic J. Brown Afp

Amy Klobuchar je danes najavila, da bo odstopila od demokratske predsedniške nominacije. Svojo podporo bo namenila Joeju Bidnu

Kot poroča CNN, je senatorka že na poti v Dallas, kjer se bo pridružila predsedniški kampanji nekdanjega podpredsednika Bidna. Tam naj bi tudi uradno odstopila od predsedniške tekme. Svoj odstop je pred tem že naznanil najmlajši demokratski predsedniški kandidat Pete Buttigieg, komaj 38-letni nekdanji župan ter prvi odkrito istospolno usmerjeni predsedniški kandidat.



Svojo kandidaturo je senatorka slovenskih korenin naznanila februarja lani, ko je v zasneženi Minnesoti napovedala, da Združenim državam Amerike ne bo več vladal kaos, temveč priložnosti. Med drugim je obljubljala, da bo znižala ceno zdravil na recept ter ustavila velika farmacevtska podjetja, ki izkoriščajo prebivalce ZDA. 

Joe Biden in Amy Klobuchar na deseti demokratski predsedniški debati v Južni karolini. FOTO: Jonathan Ernst/Reuters
Joe Biden in Amy Klobuchar na deseti demokratski predsedniški debati v Južni karolini. FOTO: Jonathan Ernst/Reuters


»Kljub temu, da prihajamo iz različnih okolij in izgledamo drugače, si vsi delimo skupno državo deljenih sanj,« je takrat v govoru poudarila Klobucharjeva ter obljubila, da se v boj za predsedniško mesto ni podala zaradi denarja. 

Po odstopu Klobucharjeve v igri za demokratsko predsedniško nominacijo ostaja še pet kandidatov - poleg Bidna še senatorja Bernie Sanders in Elizabeth Warren, kongresnica s Havajev Tulsi Gabbard ter nekdanji župan New Yorka Michael Bloomberg, piše STA.

Preberite še:

Komentarji: