Boeing 737 Max zaradi težav z motorjem zasilno pristal na Floridi

Četudi so ZDA letala Boeing 737 Max začasno prizemljile, je bilo letalo družbe Southwest Airlines v zraku, na poti na skladiščenje v Kaliforniji.
Fotografija: Na letalu družbe Southwest Airlines niso zaznali težav s programom MCAS, ki naj bi bil najverjetnejši razlog obeh tragedij Boeingovih letal v Indoneziji in Etiopiji, pač pa so zasilno pristali zaradi težav z enim izmed motorjev. FOTO: Ralph Freso/AFP
Odpri galerijo
Na letalu družbe Southwest Airlines niso zaznali težav s programom MCAS, ki naj bi bil najverjetnejši razlog obeh tragedij Boeingovih letal v Indoneziji in Etiopiji, pač pa so zasilno pristali zaradi težav z enim izmed motorjev. FOTO: Ralph Freso/AFP

Kot številne druge države so tudi ZDA po tragičnih nesrečah Boeingovih letal 737 Max v Indoneziji in Etiopiji, ki sta zahtevali 346 življenj, ta letala začasno prizemljila. Ukrep velja od 13. marca, a so ameriški mediji danes vseeno poročali o težavah enega izmed njih na nebu nad Florido.

Boeing 737 Max letalske družbe Southwest Airlines, ki so ga nameravali premestiti s Floride v Kalifornijo, v hangar v Victorvillu, je moralo po poročanju ameriške zvezne uprave za letalski promet že na Floridi zasilno pristati. Ne zaradi težav s programom z oznako MCAS, ki zaenkrat velja za najverjetnejši razlog obeh tragedij, pač pa zaradi težav z enim izmed motorjev.



Tako kot pri obeh tragedijah so težave nastopile kmalu po vzletu. »Letalo se je obrnilo in varno pristalo v Orlandu,« so sporočili z uprave, na kateri napovedujejo preiskavo dogodka. Na letalu potnikov ni bilo.
 

Komentarji: