Carola Rackete vložila tožbo proti Salviniju

Kapitanka ladje Sea-Watch3 zahteva ukinitev ministrovih računov na socialnih omrežjih z argumentom, da jih ta uporablja za spodbujanje sovraštva. 
Fotografija: Carola Rackete 29. junija ni upoštevala navodil italijanske policije in z ladjo, polno migrantov in beguncev, na silo vplula v pristanišče na Lampedusi. FOTO: REUTERS
Odpri galerijo
Carola Rackete 29. junija ni upoštevala navodil italijanske policije in z ladjo, polno migrantov in beguncev, na silo vplula v pristanišče na Lampedusi. FOTO: REUTERS

Kapitanka Carola Rackete, ki je konec prejšnjega meseca z ladjo Sea-Watch3 na silo vplula v pristanišče na Lampedusi in kljub prepovedi italijanskih oblasti izkrcala večje število beguncev in migrantov, je včeraj vložila civilno tožbo proti italijanskemu notranjemu ministru Matteu Salviniju, v kateri zahteva ukinitev njegovih računov na socialnih omrežjih.

Racketejeva po poročanju italijanske agencije Ansa očita voditelju Lige, da je prek Twitterja in Facebooka spodbujal sovraštvo proti njej in sicilijanski tožilki Alessandri Vella, po tem ko se je ta uprla Salvinijevi politiki zaprtih pristanišč in kapitanko izpustila na prostost.

Kot dokaz njeni odvetniki navajajo grožnje s posilstvom, ki jih je nemška državljanka prejela na socialnih omrežjih. 

Salvini se je na tožbo odzval že včeraj in jo označil za smešno. Ravno tako je zavrnil očitke Liginih koalicijskih partnerjev iz Gibanja 5 zvezd, da so bile njegove izjave o Racketejevi seksistične. 

Komentarji: