»Čarovnik« izvedel svoj zadnji trik: vklenjenega potopili v reko

Chanchal Lahiri je podobno točko že izvedel pred 21 leti na isti lokaciji.

Objavljeno
19. junij 2019 08.38
Posodobljeno
19. junij 2019 10.36
Chanchal Lahiri pred potopom v reko. FOTO: Stringer/Reuters
A. I.
A. I.
Indijska policija je našla truplo kaskaderja, ki je med izvajanjem drznega trika izginil v reki. Truplo so odkrili približno dva kilometra od kraja, kjer se je potopil. 

Štiridesetletni Chanchal Lahiri, ki so mu pravili tudi čarovnik Mandrake, se je odločil, da bo po 21 letih znova izvedel precej nevarno točko, v kateri ga vklenejo v verige in zvežejo z vrvjo ter potopijo v vodo. Nato bi se moral sam osvoboditi, kar mu je v preteklosti večkrat uspelo. A ko ga tokrat po 30 minutah še vedno ni bilo na površje, je gledalce in družinske člane, ki so spremljali potop, začelo skrbeti. 

Tik pred potopom je Lahiri rekel množici: »Če se mi bo uspelo osvoboditi, bo to čarovnija. Če ne, pa tragedija.«

image
Chanchal Lahiri ma čolnu, preden je izvedel svoj zadnji trik. FOTO: Stringer/Reuters


Syed Waquar Raza, namestnik vodje lokalne policije, je za CNN povedal, da so v ponedeljek kaskaderjevo truplo našli dolvodno v reki. Identificiral ga je pokojnikov brat. Policija zadevo že preiskuje. 

Lahiri je podobno točko že izvedel pred 21 leti na isti lokaciji. »Zaprli so me v neprebojno stekleno kletko, me vklenili v verige in spustili v vodo. Osvobodil sem se v 29 sekundah.« Potem je nevarni trik ponovil leta 2013, a so gledalci opazili, da je iz zaklenjene kletke pobegnil skozi vratca. Po tej točki so ga menda gledalci zaradi zavajanja nato celo pretepli. 

Točko je tokrat spremljal tudi fotograf Jayanta Shaw: »Ko ga kar nekaj časa ni bilo na površje, so ga reševalci začeli iskati.« Žal je bilo že prepozno. V Indiji so takšne atraktivne točke kljub globoko zakoreninjeni tradiciji sicer čedalje bolj priljubljene.