Danski izumitelj mora do smrti v zapor zaradi umora novinarke

Izumitelj in milijonar Peter Madsen je ves čas zanikal, da bi umoril švedsko novinarko Kim Wall. Je pa priznal, da jo je razkosal in dele telesa vrgel v morje.

Objavljeno
25. april 2018 13.41
Posodobljeno
25. april 2018 15.27
Umorjena novinarka Kim Wall. FOTO: AFP
Delo
Delo
Dansko sodišče je izumitelja Petra Madsena spoznalo za krivega mučenja in umora švedske novinarke Kim Wall. Dosodilo mu je dosmrtno zaporno kazen. Med izrekom kazni je danski izumitelj in milijonar kazen mirno sprejel.

Kot je povedala sodnica Anette Burkoe, se je sodišče strinjalo, da je bila smrt Wallove nasilna, Madsen pa da ni dal zadovoljivega pojasnila, kako je novinarka umrla. Madsen je ves čas zanikal, da bi Kim Wall umoril na svoji podmornici, in vztrajal, da je bila njena smrt nesreča. Je pa priznal, da jo je po smrti razkosal in dele njenega telesa vrgel v morje.

Tožilec je v obtožnici trdil, da je bil vzrok za umor seksualne narave in načrtovan, saj da je imel Madsen na podmornici v času obiska novinarke predmete, ki jih običajno med plovbo ni imel. Medtem je Madsenova obramba trdila, da bi ga morali obsoditi le za razkosanje trupla.