Joe Biden zanikal spolni napad na uslužbenko

Joe Biden ne glede na obtožbe – nadlegovanja ga je doslej skupno obtožilo osem žensk – še naprej uživa podporo Demokratske stranke.
Fotografija: Joe Biden, nekdanji podpredsednik ZDA. FOTO: Dominick Reuter/AFP
Odpri galerijo
Joe Biden, nekdanji podpredsednik ZDA. FOTO: Dominick Reuter/AFP

Predsedniški kandidat iz vrst Demokratske stranke Joe Biden se podobno kot aktualni ameriški predsednik Donlad Trump sooča z obtožbami o spolnem nasilju. Spolnega napada je Bidena marca obtožila nekdanja uslužbenka Tara Reade, Biden pa je njeno obtožbo danes prvič osebno zanikal v intervjuju za MSNBC

Danes 56-letna Tara Reade je kot Bidenova uslužbenka službovala med decembrom 1992 in avgustom 1993 v času Bidenovega senatorskega mandata. Bidena je obtožila nasilnega dotikanja, k odzivu na obtožbo Tare Reade pa je Bidena med drugim pozval aktualni predsednik Trump.

Ob zanikanju obtožbe o spolnem napadu je Biden pozval k objavi dokumentov Državnega arhiva, ki bi dokazali, da je Tara Reade v začetku devetdesetih let prijavila napad, navaja tiskovna agencija Reuters in dodaja, da se v ameriških medijih vrstijo izpovedi bližnjih Tare Reade, ki so spregovorili o tem, da jim je pred skoraj tremi desetletji povedala za dogodek. Tara Reade je sicer sporočila, da je za spolno nadlegovanje (in ne napad) povedala trem drugim uslužbencem Bidenove senatorske pisarne. 

Joe Biden ne glede na obtožbe – nadlegovanja ga je doslej skupno obtožilo osem žensk – še naprej uživa podporo Demokratske stranke. Med drugim mu jo je v četrtek izrazila predsednica predstavniškega doma Nancy Pelosi, piše britanski Guardian

Komentarji: