Demokrat Sanders začasno prekinil predsedniško kampanjo

Sanders je predvolilne dogodke in srečanja odpovedal, saj okreva po operaciji žil.
Fotografija: 78-letni demokrat je leta 2016 izgubil bitko za predsedniško nominacijo Demokratske stranke proti Hillary Clinton. FOTO: Brian Snyder/Reuters
Odpri galerijo
78-letni demokrat je leta 2016 izgubil bitko za predsedniško nominacijo Demokratske stranke proti Hillary Clinton. FOTO: Brian Snyder/Reuters

Kandidat za naslednjega predsednika ZDA iz vrst Demokratske stranke Bernie Sanders je zaradi zdravstvenih težav prekinil kampanjo pred predsedniškimi volitvami, ki bodo prihodnje leto.

Sanders, senator iz Vermonta, je predvolilne dogodke in srečanja odpovedal po operaciji žil, ki je sledila bolečini v prsnem košu na torkovem dogodku v Nevadi. 78-letni demokrat, ki je leta 2016 izgubil bitko za predsedniško nominacijo Demokratske stranke proti Hillary Clinton, velja za enega od trojice kandidatov z največ možnostmi za uspeh. Več možnosti za osvojitev nominacije stranke imata le nekdanji podpredsednik ZDA Joseph Biden in senatorka iz Oklahome Elizabeth Warren.

Po besedah Sandersovega svetovalca se senator dobro počuti, navajajo tuji mediji. Za zdaj ni znano, ali se bo Sanders udeležil naslednje razprave kandidatov Demokratske stranke, ki je predvidena za 15. oktober.  

Preberite še:

Komentarji: