Dež in sneg zajela vzhodno Tirolsko in dele avstrijske Koroške

Poleg nevarnosti snežnih plazov obstaja velika nevarnost, da se zaradi teže snega zlomijo drevesa ali veje. Na Tirolskem je brez elektrike ostalo 4500 gospodinjstev, na Južnem Tirolskem v Italiji pa 7600.

Objavljeno
15. november 2019 19.38
Posodobljeno
15. november 2019 21.04
FOTO: Roman Šipić/Delo
STA
STA
Z vzhoda Tirolske in delov avstrijske Koroške danes so danes poročali o močnem sneženju. Pristojne oblasti so zato prebivalce pozvale k previdnosti. Poleg nevarnosti snežnih plazov obstaja velika nevarnost, da se zaradi teže snega zlomijo drevesa ali veje. Na Tirolskem je brez elektrike ostalo 4500 gospodinjstev, na Južnem Tirolskem v Italiji pa 7600.


Vlažno vse do torka


Avstrijski vremenoslovci so danes za vzhod Tirolske in nekatere dele avstrijske Koroške zaradi snega in dežja razglasili najvišjo stopnjo nevarnosti. Dež in sneg bi lahko poleg podrtih dreves povzročila tudi poplave in zemeljske plazove. Zelo vlažno vreme naj bi vztrajalo vse do torka, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.Na vzhodu Tirolske so danes zaradi številnih podprtih dreves zaradi obilnega sneženja najprej zaustavili železniški promet, nato pa tudi nadomestni avtobusni promet med Lienzom in krajem Innichen. Iz avstrijskih železnic so sporočili, da so cestne razmere preveč nezanesljive.

image
Iz Tirolske že poročajo, da je 4500 gospodinjstev ostalo brez elektrike. FOTO: Reuters


Na tem območju je zvečer zaradi obilnih snežnih padavin brez elektrike ostalo 4500 gospodinjstev. Težav na določenih delih omrežja ne morejo odpravljati zaradi velike nevarnosti snežnih plazov.

O izpadih električne energije poročajo tudi iz italijanske Južne Tirolske. Tam je bilo zvečer brez elektrike 7600 gospodinjstev. Številne doline zaradi snega niso bile dostopne.

V soboto naj bi sledil premor, nato pa za nedeljo za vzhodni del Tirolske in severni del avstrijske Koroške napovedujejo nove padavine do 90 litrov na kvadratni meter, poroča nemška tiskovna agencija dpa.