Donald Trump, Amy Klobuchar, podnebne spremembe in snežak

Donald Trump je na twitterju pokomentiral napoved kandidature Amy Klobuchar in njen videz.
Fotografija: Amy Klobuchar je zbrane nagovorile med snežnim metežem. FOTO: Eric Miller/Reuters
Odpri galerijo
Amy Klobuchar je zbrane nagovorile med snežnim metežem. FOTO: Eric Miller/Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump se na dogajanje v ZDA in po svetu najraje odzove na twitterju. Tako v zadnjih dneh dežujejo zapisi o posameznicah in posameznikih, ki so v zadnjih dneh napovedali kandidaturo na ameriških predsedniških volitvah prihodnje leto.

S posmehom se je lotil demokratske senatorke Massachusettsa Elizabeth Warren, ki jo Trump že dve leti kliče Pocahontas, saj je dolgo časa trdila, da je indijanske krvi, test DNK pa je pokazal, da ima indijanskih genov toliko kot drugi beli Američani. Trump se je ob njeni napovedani kandidaturi spraševal, ali bo igrala na karto, da je »prva ameriška domorodka«, ali pa se je odločila, da ji to ne bo prineslo veliko dobrega.

Seveda je na twitterju pokomentiral tudi napoved kandidature Amy Klobuchar, ki je za nas zanimiva zaradi svojih belokranjskih korenin.

Trump ni mogel spregledati močnega snežnega meteža in besed o podnebnih spremembah.

Trump jo je primerjal s snežakom. FOTO: Kerem Yucel/AFP
Trump jo je primerjal s snežakom. FOTO: Kerem Yucel/AFP


»Znova se je zgodilo. Amy Klobuchar je napovedala, da se poteguje za predsedniško mesto, in v govoru ponosno govorila o boju proti podnebnim spremembam. Medtem pa je stala sredi snežnega meteža ob temperaturah pod lediščem. Ob nepravem času. Ob koncu govora je bila videti kot snežak oziroma snežka,« je zapisal Trump.



Trump je že večkrat oporekal znanstvenikom, ki opozarjajo na katastrofalne posledice, ki svetu prinašajo podnebne spremembe. Nazadnje je ob hudem mrazu, ki je prizadel vzhodno obalo ZDA, dejal, da te sploh ne obstajajo.

Drugi uporabniki twitterja, mediji in znanstveniki so ob tem sicer hiteli pojasnjevati, da sta vreme in podnebje dva različna pojma.

Komentarji: