Donald Trump in prva dama Melania okužena z novim koronavirusom

Okužbo so potrdili po stiku ameriškega predsednika z obolelo tesno sodelavko Hope Hicks.
Fotografija: FOTO: Carlos Barria/Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Carlos Barria/Reuters

Washington – Ameriški predsednik Donald Trump je dober mesec pred predsedniškimi volitvami na twitterju sporočil, da sta z ženo Melanio Trump okužena z novim koronavirusom. Trumpov zdravnik je sporočil, da se ameriški predsednik dobro počuti in da bo še naprej nemoteno opravljal svoje naloge, med okrevanjem pa bo ostal v Beli hiši. Zakonca Trump sta se oglasila tudi na twitterju, kjer sta državljanom ZDA med drugim sporočila, da bodo to prepreko prebrodili skupaj. 





Zakonca Trump sta se domnevno okužila po tem, ko je bil predsednik v tesnem stiku s svojo bližnjo sodelavko Hope Hicks. Ta teden sta večkrat letela skupaj, med drugim tudi v torek na predvolilno televizijsko soočenje v Clevelandu in v sredo na zborovanje v Minnesoti. Predsednik, ki sicer zavrača nošenje mask, se je v zadnjih tednih udeležil več zborovanj, na katerih je bilo več tisoč ljudi.

Trumpa po potrjeni okužbi sodelavke ni skrbelo le zase, ampak tudi za Hicksovo. »Grozno!« je tvitnil v skrbeh zanjo, ko sta z Melanio še čakala na rezultate svojih testov. Po njegovih besedah je Hope Hicks delala brez premora, v sinočnjem telefonskem intervjuju z voditeljem televizijske postaje Fox News Seanom Hannityjem pa je izrazil tudi razumevanje za stike z drugimi. »Ko ste z vojaki, marinci in policisti, jim je težko reči, naj držijo razdaljo,« je govoril. »Hočejo vas objeti in poljubiti, saj ste toliko naredili zanje!«

Prej direktorica komunikacij Trumpove Bele hiše in zdaj svetovalka Hope Hicks. FOTO: Carlo Allegri/Reuters
Prej direktorica komunikacij Trumpove Bele hiše in zdaj svetovalka Hope Hicks. FOTO: Carlo Allegri/Reuters


Nekdanja direktorica za komunikacije in sedanja svetovalka je prve simptome začutila med sredinem poletom domov, zato bo zdaj najbrž v strahu še več ljudi. Tudi demokratski predsedniški kandidat Joe Biden, 77-letni nekdanji podpredsednik, se med torkovo predsedniško debato ni rokoval s Trumpom in na clevelandskem odru sta bila dovolj oddaljena drug od drugega, a sta vendarle nastopala brez zaščitnih mask.

V Beli hiši so objavili nov urnik Trumpovih predvolilnih aktivnosti, na njem ni več napovedanega obiska Floride. A v negotovosti je pravzaprav njegova celotna kampanja, saj tudi če ne bi kazal simptomov, ne bo mogel potovati po državi, kakor je poročal New York Times. Če bi zbolel, pa je vprašanje, ali bi sploh še ostal predsedniški kandidat.

Preberite še:

Komentarji: