Gasilci se v bližini Aten borijo z obsežnim požarom

Grški gasilci so danes sporočili, da so jih v zadnjih 24 urah poklicali na pomoč pri gašenju okoli 80 požarov.

Objavljeno
15. september 2019 15.53
Posodobljeno
15. september 2019 16.05
FOTO: Costas Baltas Reuters
P. V., STA
P. V., STA
Več kot 160 gasilcev se že drugi dan bori z obsežnim požarom, ki je izbruhnil v bližini grške prestolnice Atene, njegovo gašenje pa otežujejo močni vetrovi, so sporočile grške oblasti. Po navedbah gasilcev požar divja v gorah nad letoviščem Lutraki okoli 62 kilometrov zahodno od Aten.

Kot je za državno televizijo ERT povedal namestnik vodje operativnega oddelka gasilcev Stefanos Kolokuris, požar gori blizu vrha gore.

image
FOTO: Louisa Gouliamaki Afp


Pri gašenju sodelujejo štiri letala za gašenje požarov in šest helikopterjev. Ker do območja, kjer divja požar, ni dovoznih cest, so dve skupini gasilcev na vrh gore prepeljali s helikopterjem, poroča grška tiskovna agencija Ana.

Oblasti so v soboto, ko je požar izbruhnil, iz tamkajšnjega samostana evakuirale 50 ljudi. Ob tem so poudarili, da ni ogroženo nobeno naselje.

image
FOTO: Costas Baltas Reuters


Grški gasilci so danes sporočili, da so jih v zadnjih 24 urah poklicali na pomoč pri gašenju okoli 80 požarov. V Grčiji so od začetka leta zabeležili več kot 9600 požarov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

image
FOTO: Angelos Tzortzinis Afp


image
FOTO: Costas Baltas Reuters