Hrvaška predsednica za mentorja doktorata izbrala nekdanjega slovenskega obrambnega ministra

Mentor njenega doktorata iz mednarodnih odnosov je Anton Grizold, njegovo temo je na zagrebški Fakulteti političnih znanosti predstavila včeraj.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović, ki pri sosedih trenutno velja za najbolj znano študentko, je od včeraj bližje nazivu doktorice. Kot poroča hrvaški portal RTL, je na Fakulteti političnih znanosti v Zagrebu predstavila temo doktorata, ki ga bo opravila na področju mednarodnih odnosov.

»Počutim se kot vsak drugi doktorski študent na Fakulteti političnih znanosti, nič posebnega,« je povedala novinarjem pred predstavitvijo teme. »Seveda sem vznemirjena, a sem pripravljena.«



Kaj iz mednarodnih odnosov ji bo gotovo nasvetoval tudi Anton Grizold, nekdanji slovenski obrambni minister v času vlade Slovenije Janeza Drnovška med letoma 2000 in 2002, sicer pa profesor na ljubljanski Fakulteti za družbene vede.

Ob Lidiji Kos-Stanišić in Siniši Tataloviću je namreč hrvaška predsednica svojo temo za zaprtimi vrati dve uri branila tudi pred njim. Portal RTL Grizolda označuje za njenega mentorja doktorata, do zagovora tega pa naj bi minili vsaj dve leti. Za razliko od včerajšnje predstavitve teme bo njen zagovor doktorata javen, če bo uspešen, pa bo lahko naziv doktorice dodala dosedanjim trem častnim doktoratom na univerzah v Budimpešti, Moskvi in Banski Bistrici. Po včerajšnji predstavitvi teme lahko sedaj sede tudi k pisanju.

Komentarji: