Identificirali domnevne napadalce na Skripala

Preiskovalci so prepričani, da gre za Ruse. Identificirali so jih iz posnetkov nadzornih kamer. Scotland Yard, ki vodi preiskavo, trditve ni hotel komentirati.
Fotografija: Domnevne napadalce so identificirali s posnetkov nadzornih kamer, te so preverili s podatki o ljudeh, ki so v tistem obdobju prišli v državo, je pojasnil vir. FOTO: Adrian Dennis/AFP
Odpri galerijo
Domnevne napadalce so identificirali s posnetkov nadzornih kamer, te so preverili s podatki o ljudeh, ki so v tistem obdobju prišli v državo, je pojasnil vir. FOTO: Adrian Dennis/AFP

London – Britanska policija naj bi identificirala domnevne napadalce z živčnim strupom novičok na nekdanjega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegovo hčerko Julijo, je za britansko tiskovno agencijo Press Association povedal neimenovani vir blizu preiskavi. Dodal je, da so preiskovalci prepričani, da gre za Ruse.

Identificirali so jih s posnetkov nadzornih kamer, te so preverili s podatki o ljudeh, ki so v tistem obdobju prišli v državo, je pojasnil vir.



Ugotovitve bi bile skladne s trditvijo Londona, da za zastrupitvijo stoji Moskva, ki pa očitke odločno zavrača.

Skripalova sta bila zastrupljena 4. marca v Salisburyju, po večtedenskem zdravljenju pa sta že zapustila bolnišnico in naj bi bila nekje v Veliki Britaniji.

Preberite še:

Komentarji: