V Afganistanu strmoglavilo letalo

Talibi so sporočili, da je bilo strmoglavljeno letalo na izvidniški misiji. Washington ni potrdil njihovih navedb. 
Fotografija: Ameriška vojska je potrdila, da je na vzhodu Afganistana strmoglavilo ameriško vojaško letalo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ameriška vojska je potrdila, da je na vzhodu Afganistana strmoglavilo ameriško vojaško letalo. FOTO: Reuters

V regiji Gazni v vzhodnem Afganistanu, ki ga delno nadzorujejo tudi talibi, je strmoglavilo manjše letalo. Medtem ko uradne okoliščine in posledice strmoglavljenja niso znane, so po poročanju tiskovne agencije Reuters talibi sporočili, da so sestrelili ameriško letalo, ki je bilo na izvidniški misiji.

Iz Pentagona so potrdili strmoglavljenje vojaškega letala v E-11A, a so zanikali navedbe talibov. Dejali so, da strmoglavljenja ni povzročil »sovražnik«. 

Agencija Reuters je ob sklicevanju na podatke tamkajšnje oblasti sprva poročala, da gre za letalo proizvajalca Boeing v lasti afganistanskega državnega prevoznika Ariana, a je zatem objavila, da je direktor te družbe Mirwais Mirzakwal zanikal, da bi nesreča doletela njihovo letalo. Potrdil je, da sta oba leta Ariane, iz Herata v Kabul in iz Herata v Delhi, minila brez zapletov. 

Tiskovni predstavnik guvernerja province Gazni Aref Nuri je po poročanju AFP izjavil, da je letalo strmoglavilo v bližini vasi Deh Jak v provinci Gazni.

Komentarji: