Iz spletne trgovine na Kitajskem umaknili 25 tisoč aplikacij

V Applu so potrdili, da so razvijalci želeli razširjati nezakonite aplikacije za igre na srečo.
Fotografija: Apple se je znašel na udaru, potem ko je državna televizija CCTV prejšnji mesec podjetje obtožila, da omogoča razcvet nezakonitih iger na srečo.  FOTO: Piero Cruciatti/Afp
Odpri galerijo
Apple se je znašel na udaru, potem ko je državna televizija CCTV prejšnji mesec podjetje obtožila, da omogoča razcvet nezakonitih iger na srečo.  FOTO: Piero Cruciatti/Afp

Ameriški tehnološki velikan Apple je iz spletne trgovine na Kitajskem umaknil 25 tisoč spornih aplikacij, ki naj bi omogočale nezakonite igre na srečo. Kitajska je sicer eden največjih trgov, na katerem posluje telekomunikacijski gigant. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFT je podjetje tam samo lani ustvarilo okoli 20 odstotkov vseh svojih prihodkov.

V Applu so potrdili, da so umaknili številne aplikacije in njihove razvijalce, ki so prek spletne trgovine App Store želeli razširjati nezakonite aplikacije za igre na srečo. V sporočilu javnosti so prav tako zapisali, da bodo še naprej poskušali zaustaviti tovrstne incidente.



Kitajske oblasti so v času zaostrovanja trgovinskih odnosov med Kitajsko in ZDA vse bolj ostre. V Applu so tako v zadnjih mesecih sprejeli še več ukrepov, s katerimi želijo ugoditi kitajskim regulatorjem, a jih po ocenah tujih medijev čaka še precej dela.



Lani je Apple med drugim začel umikati številne VPN-aplikacije, ki kitajskim uporabnikom omogočajo dostop do tujih, sicer cenzuriranih spletnih družbenih omrežij ter portalov.
 

Komentarji: