Juncker zanika opitost in zahteva spoštovanje

»Tudi če drugi komentirajo moje zdravje, to ni zadosten razlog, da bom jaz delal podobno,« je dejal predsednik evropske komisije.

Objavljeno
18. julij 2018 18.05
Posodobljeno
18. julij 2018 18.22
Juncker je junija v irskem parlamentu, kjer je imel prav tako težave s hojo, dejal, da si želi, da bi bil pijan, a žal ima zdravstvene težave. FOTO: AFP
L. Z.
L. Z.
Predsednik evropske komisije (EK) Jean-Claude Juncker je prejšnji teden na slovesnosti ob robu vrha zveze Nato precej nerodno hodil, zato so se pojavila ugibanja, ali je bil opit.

Danes je sam osebno zanikal domneve, pred tem pa je to že storil tiskovni predstavnik EK. Juncker je potrdil, da je bilo opotekanje posledica hudih bolečin, ki mu jih povzroča išias. Na slovesnosti so mu, da je obstal na nogah, morali na pomoč priskočiti drugi voditelji.

»Zahtevam spoštovanje«, je dejal in dodal, da se mu zdi zanimivo, kako se nekateri zanimajo za te »niti obrobne« zadeve: »Tudi če drugi komentirajo moje zdravje, to ni zadosten razlog, da bom jaz delal podobno.«

Juncker je junija v irskem parlamentu, kjer je imel prav tako težave s hojo, dejal, da si želi, da bi bil pijan, a žal ima zdravstvene težave.