Kim Džong Un na konju na sveto goro

Je to znova znak pomembne napovedi, ki sledi?
Fotografija: Severnokorejska agencija je izdala fotografije voditelja Kim Džong Una, kako se je s konjem povzpel na goro Paektu. FOTO: STR/KCNA/AFP
Odpri galerijo
Severnokorejska agencija je izdala fotografije voditelja Kim Džong Una, kako se je s konjem povzpel na goro Paektu. FOTO: STR/KCNA/AFP

Severnokorejski voditelj Kim Džong Un je na zasneženo sveto goro Paektu prikorakal v (neustreznih) črnih čeveljcih, zdaj pa ga je tja na hrbtu ponesel bel konj. Državna agencija KCNA je svetovni javnosti posredovala serijo fotografij nasmejanega okrogloličnega voditelja.



Kim Džong Un se je že večkrat povzpel na 2750 metrov visoki vrh in analitiki ocenjujejo, da s tem napoveduje večjo novico, navaja BBC. Leta 2017 se je na goro povzpel nekaj tednov pred novoletnim govorom, v katerem je govoril o diplomatskih stikih z južno sosedo.

FOTO: KCNA/Reuters
FOTO: KCNA/Reuters


Zdaj se ugiba, ali se je na goro povzpel, da bi razmislil o testiranju raket dolgega dometa in jedrskega orožja. Pogovori z ZDA so namreč trenutno na mrtvi točki, saj ima Donald Trump celo vrsto drugih (domačih) težav. S fotografijami morda poskuša Kim Džong Un pritegniti pozornost sveta, torej tudi Trumpove administracije, še razmišljajo analitiki.

Takole se je v usnjenih črnih čevljih na goro povzpel aprila 2015. FOTO: KCNA/Reuters
Takole se je v usnjenih črnih čevljih na goro povzpel aprila 2015. FOTO: KCNA/Reuters


Gora oziroma vulkan, ki leži na meji s Kitajsko, ima v Severni Koreji velik simbolični pomen, saj se je tam po izročilu rodil oče trenutnega voditelja. Še prej pa Dangun, ustanovitelj prvega korejskega kraljestva pred več kot 4000 leti.

Komentarji: