Ladja z 88 prebežniki prispela v italijansko pristanišče

Nemčija in Francija bosta sprejeli skupno 60 migrantov z ladje, portugalska jih je pripravljena sprejeti pet, Irska dva.
Fotografija: FOTO: Karsten Jager/sea-eye Via Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Karsten Jager/sea-eye Via Reuters

Ladja Alan Kurdi nemške nevladne organizacije Sea-Eye je davi vplula v pristanišče Taranto na jugu Italije, kjer bodo izkrcali 88 migrantov, med njimi devet mladoletnikov, ki jih je ladja pred več kot tednom dni rešila pred libijsko obalo v Sredozemlju.

Italijansko notranje ministrstvo je ladji dovolilo vplutje v petek zvečer, potem ko sta Nemčija in Francija izrazili pripravljenost, da sprejmeta skupno 60 migrantov z ladje. Portugalska jih je pripravljena sprejeti pet, Irska dva. Ladja je pred tem v petek brez dovoljenja vplula v italijanske teritorialne vode, da bi se zaščitila pred slabim vremenom.



Italijanska tovorna ladja Asso Trenta je medtem v noči na soboto v Sredozemskem morju rešila 200 ljudi, ki so prispeli iz Libije, je po poročanju dpa sporočila nevladna organizacija Alarm Phone. »Ti migranti bežijo iz Libije in se ne morejo vrniti tja, odpeljati jih je treba v Evropo,« je tvitnila organizacija. Asso Trenta trenutno pluje ob libijski obali.

Humanitarne ladje nevladnih organizacij, ki rešujejo migrante, še vedno po več dni čakajo na morju, ker jih Italija in Malta ne želita sprejeti, dokler druge države EU ne zagotovijo, da bodo prevzele del migrantov.

FOTO: Karsten Jager/sea-eye Via Reuters
FOTO: Karsten Jager/sea-eye Via Reuters

Preberite še:

Komentarji: