Križarka v Benetkah trčila v turistično ladjico in pomol, več ljudi ranjenih

Najverjetneje je trčila zaradi okvare.
Fotografija: Križarka MSC Opera, ki so jo zgradili leta 2004, se je pred kratkim mudila v Sloveniji. FOTO: Andrea Pattaro/AFP
Odpri galerijo
Križarka MSC Opera, ki so jo zgradili leta 2004, se je pred kratkim mudila v Sloveniji. FOTO: Andrea Pattaro/AFP

Le štiri dni potem, ko je v Budimpešti na Donavi potonila turistična ladja, se je zgodila nova ladijska nesreča v slovenski soseščini. V Benetkah je križarka MSC Opera trčila v turistično ladjico in pomol. Medtem je kapitan s sireno opozarjal ljudi, ki so ob pogledu na bližajočo se ladjo bežali s pomola (več v videoposnetku). Najverjetneje je trčila zaradi okvare.



Italijanski mediji poročajo, da je bilo lažje poškodovanih najmanj pet ljudi. Nesreča se je zgodila v kanalu Giudecca v središču Benetk.

Križarka MSC Opera, ki so jo zgradili leta 2004, se je pred kratkim mudila v Sloveniji. 1712 potnikov (po podatkin wikipedije jih lahko sprejme največ 2679) in 728 članov posadke je 20. aprila v Koper priplulo iz Benetk, nato pa so pot nadaljevali proti Splitu.

Kapitan je s sireno opozarjal ljudi, ki so ob pogledu na bližajočo se ladjo bežali s pomola. FOTO: AFP
Kapitan je s sireno opozarjal ljudi, ki so ob pogledu na bližajočo se ladjo bežali s pomola. FOTO: AFP


S tem 275-metrskim plovilom so bile težave že v preteklosti. Leta 2011 je Opera utrpela okvaro motorja v Baltskem morju; nato je s pomočjo vlačilcev priplula v švedski kraj Nynäshamn.

Preberite še:

Komentarji: