Lažni preplah na srednji šoli v Severni Karolini

Zvok, ki je spominjal na streljanje, je povzročila okvara na napravi za ogrevanje in zračenje.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Sam Hodgson/Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Sam Hodgson/Reuters

Policija iz ameriške zvezne države Severna Karolina je ob sedmi uri zjutraj po lokalnem času sporočila vest o strelskem napadu na srednji šoli Topsail v mestu Hampstead. 

Erik Oritz, poročevalec NBC News, je na twitterju objavil fotografijo, na kateri je nekaj ljudi na strehi šole.



Policisti so klic prejeli okoli 6.30 po lokalnem času in so hitro zavarovali teren ter zagotovili varnost vseh navzočih. James Rowell iz tamkajšnjega urada šerifov je dejal, da so zavarovali vse kampuse na vzhodni strani okraja ter pozvali osebje osnovne, srednje in višje šole Topsail, naj se zglasijo na zbirni točki. Policijske enote so prav tako zavarovale cestni dostop do vseh kampusov ter s šolskimi avtobusi zabarikadirali parkirišče nasproti kampusa Topsail. 

Starše otrok so prav tako prosili, naj jih ne peljejo v šole ter naj za časa preiskave ostanejo doma. Slabi dve uri po prejetem klicu je Tom Collins, direktor urada za ravnanje v izrednih dogodkih, v izjavi za javnost pojasnil, da policija pri preiskavi v šolskem poslopju ni našla strelca ali strelnega orožja. Šlo naj bi namreč le za »okvaro opreme na strehi gimnazije.«

Po poročanju lokalnih medijev je zvok, ki je spominjal na streljanje, povzročila okvara na napravi za ogrevanje in zračenje. 



Ta šola je bila sicer zaprta že maja, ko je eden izmed študentov v kampus prinesel polavtomatsko orožje. Drugi študent je bil aretiran s tremi noži, poroča spletni portal Newsweek.

ZDA je strelski napad pretresel že včeraj, ko je na srednješolski zabavi v Kaliforniji umrlo 13 ljudi.

Preberite še:

Komentarji: