Letalo najverjetneje strmoglavilo zaradi požara v pilotovi kabini

V strmoglavljenju letala je umrlo vseh 66 ljudi, ki so bili na krovu.
Fotografija: Letalo družbe EgyptAir. FOTO: Amr Addullah Dalsh/Reuters
Odpri galerijo
Letalo družbe EgyptAir. FOTO: Amr Addullah Dalsh/Reuters

Pariz - Francoski preiskovalci nesreče letala letalske družbe EgiptAir, ki je strmoglavilo leta 2016, so danes sporočili, da je bil vzrok strmoglavljenja najverjetneje požar v pilotovi kabini. S tem so zanikali navedbe egiptovskih preiskovalcev, ki so sporočili, da so na ostankih žrtev našli sledi eksploziva.

Francoski urad za preiskave nesreč civilnih letal je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pojasnil, da informacije iz črnih skrinjic nakazujejo, da je požar izbruhnil v pilotski kabini, ko je bilo letalo na običajni višini leta, ter da se je hitro razširil, zaradi česar je prišlo do izgube nadzora nad letalom.



Letalo tipa airbus, ki je bilo na letu MS804 iz Pariza v Kairo, pred strmoglavljenjem v morje kakih 290 kilometrov od egiptovske obale ni poslalo nobenega klica v sili. Med potniki letala je bilo 30 Egipčanov in 15 Francozov, po dva Iračana, dva Kanadčana ter po en državljan Alžirije, Belgije, Velike Britanije, Čada, Portugalske, Savdske Arabije in Sudana. Na krovu je bilo še sedem članov posadke ter trije varnostniki.

Komentarji: