Med velikonočnim obredom popustila stena cerkve, najmanj 13 smrtnih žrtev

Nesreča se je zgodila v binkoštni cerkvi v kraju Empangeni v regiji KwaZulu-Natal na vzhodu Južne Afrike. Najmanj 29 ljudi je ranjenih.
Fotografija: Po dnevih močnega deževja in vetra se je zrušil zid cerkve. FOTO: SA Police Service/Twitter
Odpri galerijo
Po dnevih močnega deževja in vetra se je zrušil zid cerkve. FOTO: SA Police Service/Twitter

Včerajšnji večerni obred v binkoštni cerkvi v kraju Empangeni v regiji KwaZulu-Natal v Južni Afriki se je iztekel v tragedijo, v kateri je zaradi zrušenja zidu življenje izgubilo najmanj 13 ljudi, najmanj 29 pa je ranjenih.

Kot poroča agencija Reuters, se je stena zrušila po dnevih močnega deževja in vetra. Sklicuje se na predstavnika tamkajšnjih reševalcev Roberta McKenzieja, ki je po nesreči izjavil, da se je to zgodilo med močno nevihto, a bo za konkretne podatke o vzroku treba počakati do konca preiskave policistov.



Včerajšnji obred je bil uvodni v večdnevno liturgijo ob veliki noči, potekal je v šotoru pred cerkvijo.

Kot poroča BBC, je cerkev lani obiskal predsednik države Cyril Ramaphosa, tedaj ga je menda prosili za gradnjo nove cerkve. Ministrica za delo Mildred Oliphant pa se je namenila prisostvovati današnji liturgiji v njej. Ko je prišla na prizorišče, je med drugim izjavila, da je treba tudi v takšnih težkih trenutkih zaupati v Boga.

Uradnik z območja tragedije Lennox Mabaso je izjavil, da je bila cerkev solidno grajena. »Gre za dejanje narave. Za dejanje Boga. Območje je prizadela huda nevihta. Situacije ne bi mogel rešiti niti predsednik.«

Komentarji: