Meghan McCain: Očeta ni več in pogrešam ga

Hči umrlega senatorja Johna McCaina je na družbenem omrežju objavila poslednje pismo očetu.
Fotografija: John McCain s svojo hčerko Meghan FOTO: AP
Odpri galerijo
John McCain s svojo hčerko Meghan FOTO: AP

Danes je svet obkrožila novica, da je v soboto v 81 letu starosti zaradi možganskega tumorja umrl republikanski senator in veteran vietnamske vojne John McCain. Njegova hči Meghan McCain se je v javnem pismu, objavljenem na družbenem omrežju, poslovila od svojega očeta.

»Moj oče, ameriški senator John McCain, je danes odšel. S svojim očetom sem bila v času njegovega slovesa, on pa je bil z mano v času mojega začetka. V 33 letih, ki sva jih delila, me je vzgajal, učil, popravljal, tolažil, spodbujal in podpiral pri vseh stvareh. Rad me je imel in jaz sem imela rada njega. Naučil me je, kako živeti. Njegova ljubezen in skrb sta mi omogočili, da sem iz dekleta postala ženska. Pokazal mi je tudi kaj pomeni biti moški.

Po njegovi zaslugi sem to, kar sem. Zdaj ko je odšel, je naloga mojega življenja, da živim po njegovem vzoru, pričakovanjih in ljubezni.

Skupaj z očetovim odhodom prihaja tudi žalovanje, tako zame, kot za mojo mamo, brate in sestre. Bil je luč, ki je močno gorela in v njegovi svetlobi in toploti smo živeli dolgo časa. Zavedamo se, da njegov ogenj živi naprej, v vsakem od nas. Dnevi in leta, ki prihajajo ne bodo ista brez očeta, vendar bodo kljub temu dobri dnevi, napolnjeni z življenjem in ljubeznijo, zaradi vzgleda, ki ga je živel za nas.

Vaše molitve za njegovo dušo in za našo družino, so iskreno cenjene.

John McCain FOTO: AP
John McCain FOTO: AP

Očeta ni več in pogrešam ga, kot ga lahko pogreša le hči, ki ga je oboževala. V tej izgubi in žalosti, pa mi je v tolažbo, da se je John McCain danes zbudil v nekaj veliko bolj veličastnega kot karkoli na tej zemlji. Danes so bojevniki vstopili v njegovo resnično in večno življenje, s pozdravi od tistih, ki so odšli že pred njim,« je zapisala Meghan in za konec dodal še citat misleca C.S. Lewisa: »Sanje so končane, to je jutro.«

Ameriške zastave so spuščene na pol droga FOTO: Reuters
Ameriške zastave so spuščene na pol droga FOTO: Reuters


Številni ameriški politiki so na družbenih omrežjih družini umrlega že izrazili sožalje.



McCain sicer sodi med najglasnejše kritike ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Med drugim je McCain v intervjuju povedal, da Trumpa ne želi na svojem pogrebu. Trump je svojcem umrlega republikanskega predsedniškega kandidata vseeno izrazil sožalje.


 

Pahor: Naš prijatelj je ostal vse do konca


Od Johna McCaina se je poslovil tudi predsednik Borut Pahor, ki ga je označil za močno, pogumno, pošteno in ljubeznivo politično osebnost ter prijatelja Slovenije.

»John McCain je bil močna, pogumna, poštena in zelo ljubezniva politična osebnost. Ko sva se prvič srečala feb. 91 v Washingtonu, je bil edini visoki ameriški politik, ki je z odkrito naklonjenostjo gledal na osamosvojitev Slovenije. Naš prijatelj je ostal vse do konca. Hvala,« je na twitterju zapisal Pahor.



V petek je družina Johna McCaina javnosti sporočila, da senator in nekdanji ameriški predsedniški kandidat prekinja zdravljenje možganskega rada in da najverjetneje vstopa v zadnje dni svojega življenja.

Preberite še:

Komentarji: