Melania: Američani si zaslužijo pravične volitve

Po Trumpovih tvitih o tem, da so bile volitve ukradene, se je oglasila tudi Melania, ki meni, da je treba stopiti v bran demokraciji s transparentnostjo.
Fotografija: Melania je s tvitom podprla svojega soproga. FOTO: Carlos Barria/Reuters
Odpri galerijo
Melania je s tvitom podprla svojega soproga. FOTO: Carlos Barria/Reuters

Kljub temu, da je demokratski kandidat Joe Biden v soboto že dosegel in presegel prag dobljenih 270 elektorskih glasov in tako postal 46. ameriški predsednik, projekcije ameriških medijev pa so zmagovalca že razglasile, republikanec Donald Trump vztraja pri trditvi, da so bile volitve ukradene. Po tem, ko se je danes oglasil z nizom tvitom o tem, da je Bidnova zmaga plod volilne prevare in da obstaja sistemski problem pri avtentikaciji glasovnic, ki bi lahko resno vplival na celotne volitve, mu je podporo in strinjanje javno izkazala tudi soproga Melania Trump.

Tvitnila je, da si Američani zaslužijo pravične volitve in da bi morali prešteti in upoštevati le veljavne, ne pa neveljavnih glasovnic. »Našo demokracijo moramo obraniti s transparentnostjo,« je zapisala nekdanja Sevničanka. 



Trump je sicer že od 3. novembra dalje opozarjal na domnevne nepravilnosti pri volitvah, a dejstvo je, da bo moral te nepravilnosti tudi dokazati. »Ta trenutek bi bilo napak, če bi popustil,« je dejal tudi Trumpov odvetnik Rudy Giuliani. Tudi republikanski kongresnik Kevin McCarthy je danes dejal, da so razlike med kandidatoma premajhne za končno razglasitev zmagovalca.​ Medtem pa je republikanski senator Mitt Romney že čestital Bidnu. Sicer Trump ni edini, od katerega je težko pričakovati, da bo svojemu kandidatu priznal poraz in mu za zmago čestital, tudi slovenski premier Janez Janša Bidnu čestitke še ni izrekel.

image_alt
In Trump zapoje: Zbogom vsi, moram oditi

Preberite še:

Komentarji: