Melania podprla Kavanaugha

Na zaključku svoje afriške turneje je prva dama ZDA podprla kandidaturo Bretta Kavanaugha za vrhovnega sodnika ZDA.
Fotografija: FOTO: Carolyn Kaster/Ap
Odpri galerijo
FOTO: Carolyn Kaster/Ap

»Menim, da je visoko kvalificiran za vrhovno sodišče,« je na zaključku svojega petdnevnega obiska povedala soproga Donalda Trumpa, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Izrazila je veselje nad tem, da sta bila slišana tako Brett Kavanaugh kot tudi Christine Blasey Ford, same obtožbe o spolni zlorabi pa v izjavi za javnost ni želela komentirati.



»Vsem žrtvam kakršne koli zlorabe ali nasilja moramo pomagati,« je še dodala prva dama ZDA, ko si je v Egiptu ogledala velike staroegipčanske piramide.



Melania je v Egiptu obiskala piramide v Gizi in gradbišče Nacionalnega muzeja. V predsedniški palači pa se je sestala s predsednikom Egipta ter njegovo soprogo. 

FOTO: Carolyn Kaster/Ap
FOTO: Carolyn Kaster/Ap


Odpravila se je še na ameriško veleposlaništvo v Kairu ter na samem kraju obiska odgovarjala na novinarska vprašanja, med katerimi se je znašlo tudi vprašanje o imenovanju Kavanaugha.

FOTO: Doug Mills/Ap
FOTO: Doug Mills/Ap


Ameriška prva dama je dejala, da je vesela, da je FBI zaključil preiskavo, v kateri so podrobno preverili vse obtožbe. 

Kavanaugh še vedno zanika obtožbe, ameriški senat pa je njegovo imenovanje tudi potrdil.

FOTO: Carolyn Kaster/Ap
FOTO: Carolyn Kaster/Ap


Pred vrhovnim sodiščem se je že včeraj zbralo približno tri tisoč protestnikov, prav tako so imeli proteste tudi drugje po ZDA, denimo pred Trumpovo stolpnico v New Yorku, policija pa je v senatni zgradbi Hart aretirala okoli tristo ljudi. 

 

Preberite še:

Komentarji: