Merklova se počuti »dobro« in je sposobna opravljati svojo funkcijo

»Pomembno je, da sem zavezana odgovornosti vodenja vlade. Lahko opravljam to funkcijo,« je dejala Merklova.
Fotografija: Angela Merkel med tradicionalno poletno novinarsko konferenco. FOTO: John MacDougall/AFP
Odpri galerijo
Angela Merkel med tradicionalno poletno novinarsko konferenco. FOTO: John MacDougall/AFP

Nemška kanclerka Angela Merkel je danes ponovno zavrnila pomisleke o svojem zdravstvenem stanju, ki so jih sprožili nedavni napadi tresavice. »Razumem vprašanja o mojem zdravju in nanje sem že odgovorila,« je po poročanju Deutsche Welle na tradicionalni poletni novinarski konferenci dejala kanclerka, ki je ta teden dopolnila 65 let. »Pomembno je, da sem zavezana odgovornosti vodenja vlade. Lahko opravljam to funkcijo,« je dejala.

»Zdravje mi je zelo pomembno, in kot sem rekla, bo mojega političnega udejstvovanja konec leta 2021.« V smehu je dodala, da upa, da jo po politiki čaka drugačno življenje in da bo takrat zdrava.

Na vprašanje, kako se počuti, je odgovorila: »Dobro.«

Napovedala je delovno jesen. Med osrednjimi nalogami vlade je izpostavila okoljsko politiko, v okviru katere želijo učinkovito doseči cilje do leta 2030, ne da bi imelo to preveč negativen vpliv na gospodarstvo.

Izvolitev Ursule von der Leyen je označila za dobro novico za Evropo, saj niso zapravljali časa in se lahko zdaj v miru sestavi komisija. Tako bomo preprečili negotovost glede brexita in bomo lahko delali naprej, saj je pred EU veliko izzivov, je dejala.

Preberite še:

Komentarji: