Močna neurja prizadela hrvaško obalo

Že v petek popoldne je začel pihati močan jugo. Najmočnejše sunke so zabeležili na območju Splita; zaradi juga pa so zaprte praktično vse trajektne povezave od severnega Jadrana do Dubrovnika.

Objavljeno
16. november 2019 09.54
Posodobljeno
16. november 2019 09.54
Razdejanje po močnem neurju. FOTO:Samanta Bose/ Neurje.si/Facebook
STA
STA
Vreme zadnje dni preglavic ne povzroča le v Sloveniji, močna neurja so ponoči povzročila pravi kaos na hrvaški obali. Čez Umag naj bi šla celo vodna tromba in povzročila pravcato razdejanje. Zaradi močnega juga, katerega sunki presegajo tudi 100 kilometrov na uro, pa so zaprte praktično vse trajektne povezave od severnega Jadrana do Dubrovnika, poroča portal Index.hr.

Na družbenih omrežjih so se že pojavili posnetki razdejanja, ki ga je povzročilo neurje v Umagu. Na tleh so številni ostanki divjanja neurja, od strešne kritine do polomljenega in izruvanega drevja. Po poročanju portala Istramet je šla čez mesto vodna tromba, vendar te informacije še niso preverjene.Že v petek popoldne je začel pihati močan jugo. Najmočnejše sunke so zabeležili na območju Splita - 105 kilometrov na uro.

Jugo je povzročil tudi močno valovanje morja. Razvili so se večmetrski valovi, kar je prekinilo ladijski promet. Prekinjene so trajektne linije na otoke Cres, Lošinj in Rab, ki so tako odrezani od sveta, še poroča Index.hr.