Moški ugrabil triatlonko – izpustil jo je, ko je pohvalila njegove orhideje

Čudaška zgodba se je odvila pri Gradcu. Ugrabitelj je 27-letnico zvezal in poskušal utopiti, a ga je nato prepričala, naj jo odpelje domov. 
Fotografija: Mlada mamica, ki ima doma komaj 14 tednov starega sinčka, je čudaški pripetljaj kasneje opisala na svojem facebook profilu. FOTO: Facebook Natalie Birli
Odpri galerijo
Mlada mamica, ki ima doma komaj 14 tednov starega sinčka, je čudaški pripetljaj kasneje opisala na svojem facebook profilu. FOTO: Facebook Natalie Birli

Zgodba je na prvi pogled videti, kot bi šlo za slab akcijski film. Vendar je vse skupaj očitno res. Tudi predstavnik graške policije Fritz Grundnig je za agencijo AP potrdil, da so v sredo v povezavi z zločinom aretirali moškega.

Avstrijska triatlonka Nathalie Birli trdi, da jo je med kolesarjenjem blizu Gradca ugrabil moški »poln sovraštva« in ji grozil, da jo bo utopil. S kombijem jo je najprej podrl na tla, jo s palico udaril po glavi, nato pa zvezal in vrgel v zadnji del vozila. Odpeljal jo je na svoj dom ter ji grozil s smrtjo. 

Mlada mamica, ki ima doma komaj 14 tednov starega sinčka, je čudaški pripetljaj kasneje opisala na svojem facebook profilu in se iz bolnišnične postelje zahvalila vsem za podporo. Zapisala je, da je z njo vse v redu, če »odšteje zlomljeno roko in poškodbo glave«. Zapisala je tudi, da je bilo vse skupaj videti kot slab film. 

Policija je moškega kasneje izsledila in 33-letnika aretirala na njegovem domu. FOTO: Reuters
Policija je moškega kasneje izsledila in 33-letnika aretirala na njegovem domu. FOTO: Reuters


Pohvalila orhideje, nato jo je izpustil


Policija je moškega kasneje izsledila in 33-letnika aretirala na njegovem domu. Birlijeva si je v nesreči zlomila roko, po udarcu v glavo izgubila zavest, nato pa se gola zbudila v neznani hiši, privezana na stol. Neznanec ji je grozil z nožem, ji sicer obljubil, da jo bo naslednji dan izpustil, a ji takoj nato prevezal oči in jo prisilil, da je pila vino ter žganje. Nato naj bi jo poskušal zadušiti, jo prisilil, da se je okopala v kadi, kjer jo je poskušal utopiti. 

Nathalie Birli je potem opazila njegove orhideje, po vsej hiši jih je bilo polno. Pohvalila je prelepe rastline, nakar se je moški očitno malce sprostil. Povedal ji je, da mu je umrl oče, njegova z alkoholom zasvojena mati ter bivše partnerke pa so ga vse po vrsti izdale. Očitno je Birlijeva prepoznala svoj trenutek in ga rotila, da jo izpusti. »Predlagala sem mu, da se pretvarjava, da je bila vse skupaj le prometna nesreča.«

Moški je privolil in jo odpeljal domov, kjer pa je njen partner nemudoma poklical policijo. Moškega so hitro izsledili pripadniki posebnih enot, ki pa imena osumljenca niso želeli razkriti. 

Komentarji: