Musk zavrnil poravnavo z jamarjem, ki ga je označil za pedofila

Vernon Unsworth, ki je pomagal reševati dečke iz jame na Tajskem, Muska toži zaradi klevetanja in razžalitve.
Fotografija: Soustanovitelj in direktor Tesle Elon Musk se bo decembra na sodišču zagovarjal zaradi klevetanja Vernona Unswortha. FOTO: Frederic J. Brown/AFP
Odpri galerijo
Soustanovitelj in direktor Tesle Elon Musk se bo decembra na sodišču zagovarjal zaradi klevetanja Vernona Unswortha. FOTO: Frederic J. Brown/AFP

Ker je ustanovitelj in solastnik Tesle Elon Musk zavrnil poravnavo, se bo tretjega decembra na sodišču soočil z jamarjem Vernonom Unsworthom, ki ga toži zaradi klevetanja, poroča STA. Musk je namreč julija lani Unswortha potem, ko je ta zavrnil njegovo pomoč pri reševanju tajskih dečkov, v tvitih označil za pedofila oziroma je zapisal, da je »pedo guy«. Sedaj mora jamski reševalec živeti s to neupravičeno stigmo.

Zaslonski posnetek spornega Muskovega tvita Vernonu Usworthu. FOTO: Tweeter
Zaslonski posnetek spornega Muskovega tvita Vernonu Usworthu. FOTO: Tweeter

 

Unsworth je zavrnil nekoristno podmornico


Musk se je poskušal v reševalno akcijo dvanajstih tajskih dečkov in njihovega trenerja, ki so ostali ujeti v poplavljeni podzemni jami, vključiti tako, da je ponudil mini podmornico svojega podjetja Space X. Unsworth je ponudbo po oceni, da podmornice v tesnih in zavitih poplavljenih rovih ne bi mogli uporabiti, zavrnil na precej žaljiv način. Dejal je, da gre zgolj za Muskovo javnomnenjsko potezo in da naj si podmornico vtakne nekam, kjer ga bo bolelo. Musk mu je vrnil s »pedo fantom«.

Vernon Unsworth med reševalno akcijo julija 2018 na Tajskem. FOTO: Panu Wongcha - Um/Reuters
Vernon Unsworth med reševalno akcijo julija 2018 na Tajskem. FOTO: Panu Wongcha - Um/Reuters


Ustanovitelj Tesle se je pozneje sicer poskušal opravičevati in je razlagal, da v Južni Afriki, od koder izvira, »pedo guy« ne pomeni pedofila, ampak je običajna zmerljivka za groznega starega moškega. Unswortha naj ne bi poskušal obtožiti pedofilije. A se je septembra 2018 še bolj zapletel, ko je novinarju časopisa BuzzFeed Ryanu Macu v elektronski pošti Unswortha označil za »posiljevalca otrok«, ki da je prišel na Tajsko živet zato, da si je lahko tam dobil dvanajstletno nevesto. 


 

Nobenih dokazov o pedofiliji ni 


Unsworthov odvetnik bo Muskove tvite in elektronsko pošto predložil sodišču kot dokaz, obenem pa bo poskušal dokazati, da so bile njegove obtožbe povsem neutemeljene. Že časopis BuzzFeed je namreč poizvedoval in preiskoval ozadje 63-letnega Vernona Unswortha in ugotovil, da v Veliki Britaniji ni imel nikakršne kazenske kartoteke, na Tajskem pa je v času Muskovih obtožb živel s 40-letno partnerko, ki je novinarju zatrdila, da njena zveza z Unsworthom traja zadnjih sedem let. Nobenih dokazov o morebitni pedofiliji Vernona Unswortha torej niso odkrili. 

Preberite še:

Komentarji: