Na Dunaju v eksploziji plina poškodovani dve večstanovanjski hiši

Dunajska policija domneva, da je eksplodiral plin, poškodovane pa so tudi sosednje stavbe. 

Objavljeno
26. junij 2019 21.39
Posodobljeno
26. junij 2019 21.44
FOTO: Joe Klamar Afp
STA
STA
V središču Dunaja je danes eksplozija delno porušila dve petnadstropni večstanovanjski hiši. Policija domneva, da je eksplodiral plin. Štirje ljudje so huje ranjeni, šest pa lažje, so po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA sporočili reševalci.

Na območju so številne enote gasilcev, reševalcev in policistov. 

image
FOTO: Leonhard Foeger Reuters


Še vedno ni jasno, ali so v poškodovanih stavbah morda še ljudje. Reševalci ju mrzlično preiskujejo tudi s psi. V obeh poškodovanih stavbah je sicer 22 stanovanj, v njih pa naj bi stanovalo 42 ljudi.

Eden od poškodovanih, 35-letni moški, je po poročanju APA v smrtni nevarnosti. Utrpel je več zlomov in številne notranje poškodbe. V trenutku eksplozije je bil v stanovanju najbolj poškodovanega dela ene od stavb.

image
FOTO: Leonhard Foeger Reuters


Sprva so reševalci sicer poročali o štirih huje poškodovanih, nato pa so podatke popravili na dva. Drugi je 54-letnik, ki so ga ob eksploziji zadeli kosi stekla. Sicer pa je po dosedanjih podatkih skupaj poškodovanih 14 ljudi.

Eksplozija na območju okrožja Wieden, nedaleč od samega centra Dunaja, je odjeknila okoli 16.30. Poškodovana so tri vrhnja nadstropja dveh sosednjih stavb v ulici. Eksplozija je bila tako silovita, da je stavbama odneslo celoten del, ki gleda na ulico. Posnetki kažejo velikansko luknjo na pročelju obeh stavb, ki sta bili zgrajeni v 50. letih 20. stoletja.

image
FOTO: Joe Klamar Afp


Razbitine je razmetalo na široko po okolici. Na ulici so tudi veliki kosi opeke in betona. Zasulo je več avtomobilov.

image
FOTO: Joe Klamar Afp