Na edini ruski letalonosilki Admiral Kuznecov izbruhnil požar

Ogenj se je razširil med varilskimi deli, tri osebe so ranjene.
Fotografija: Letalonosilko Admiral Kuznecov so zgradili leta 1985, pomembnejša popravila na njej pa si sledijo od leta 1997. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Letalonosilko Admiral Kuznecov so zgradili leta 1985, pomembnejša popravila na njej pa si sledijo od leta 1997. FOTO: AFP

Na edini ruski letalonosilki Admiral Kuznecov, ki je na obsežnem remontu, je danes zagorelo, poroča AFP, ki se sklicuje na ruski tisk. Ogenj je izbruhnil, ko je bilo na njej okoli 400 ljudi, po pisanju portala Sputnik pa pogrešajo dve osebi. Tri so ranjene.

Letalonosilka je na popravilu v Murmansku že dve leti, nesreča pa se je zgodila že oktobra lani, ko je na njen krov padel žerjav. Tedaj je življenje izgubila ena oseba, nastalo je tudi veliko škode.
 

Požar je izbruhnil med varjenjem


Tiskovna agencija RIA Novosti, ki se sklicuje na vir v ladjedelnici Zvezdočka, je objavila, da je požar izbruhnil med varilskimi deli, sprva pa so poročali o treh pogrešanih delavcih. Interfax je objavil, da je ogenj zajel okoli 600 kvadratnih metrov površine.



Letalonosilko Admiral Kuznecov so zgradili leta 1985. Sprva se je imenovala Riga. Konec njenega remonta, prvega obsežnega po letu 1997, napovedujejo šele na koncu prihodnjega leta. V rusko vojno floto se bo ladja, ki je med drugim sodelovala pri operacijah v Siriji, predvidoma vrnila leta 2021.

Komentarji: