Na finale bi moral povabiti tudi reševalce

Ni malo tistih, ki so predsednika Fife opozorili, da v jami ne trpijo samo mladi nogometaši in njihov trener.
Fotografija: Bo Gianni Infantino na finale povabil tudi reševalce? FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Bo Gianni Infantino na finale povabil tudi reševalce? FOTO: Reuters

Odločitev predsednika Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Giannija Infantina, da povabi ujete dečke iz tajske jame na finale svetovnega prvenstva, je bila deležna številnih odobravanj, a ni malo tistih, ki so predsednika Fife opozorili, da v jami ne trpijo samo mladi nogometaši in njihov trener.

»Kaj pa reševalci? Tudi njih bi morali povabiti na finale!« je le eden od zapisov na socialnem omrežju twitter, ki so namenjeni prvemu možu nogometne družine. Javni poziv je torej jasen – reševalci so heroji, ker pogumno tvegajo življenje za ujete dečke, zato bi moral Infantino na finale svetovnega prvenstva povabiti tudi njih.






 

Pomembnejše je, da bodo prišli ven živi in zdravi


Pomembno vprašanje je, ali bo reševalna akcija do prihodnje nedelje, ko bo finale v Moskvi, sploh končana. Pričela se je danes, ko so iz jame rešili prve štiri fante, preostalih osem dečkov in trener so še notri. In še pomembnejše je, da bodo vsi ven prišli živi in zdravi, saj bodo šele potem razmišljali o poti v Moskvo in ogledu največje nogometne tekme.

»Resnično upam, da se nam bodo lahko pridružili na finalu, kar bi bil nedvomno čudovit trenutek,« je sicer Infantino zapisal v pismu, ki ga je naslovil na tajsko nogometno zvezo.

Komentarji: