V hudi nevihti na Hrvaškem poškodovani trije turisti

Območje Splita in srednje Dalmacije je ponoči prizadelo hudo neurje z močnimi sunki vetra.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: arhiv
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: arhiv

Po Dalmaciji je včeraj zvečer med 22. uro in polnočjo pustošilo hudo neurje. Na območju Splita in Solina je močan veter, ki je v sunkih dosegal tudi do 119 kilometrov na uro, lomil in ruval drevesa, ki so padala na ceste in parkirana vozila. Veter je bil tako močan, da so se ponekod zrušili električni drogovi, odkrivalo pa je tudi strehe. Na območju Trogirja je občasno zmanjkalo električne energije.

Močan veter je tudi na morju povzročal težave, saj je zaradi visokih valov v osrednjem delu Dalmacije po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hine nasedlo več ladij. Nacionalni urad za iskanje in reševanje na morju je prejel okoli 130 prijav o nasedlih plovilih. Po najnovejših podatkih so bili v kampu v Samoboru poškodovani trije Nemci, eden izmed njih huje, ko je strela zadela plinsko bombo, ki je nato eksplodirala. Vse so oskrbeli v bolnišnici in so izven življenjske nevarnosti.



Kot poroča portal Index.hr, gre za najhujšo nevihto letošnjega poletja na Hrvaškem. Posledice neviht še vedno odstranjujejo mnogi gasilci. Napovedi za danes kažejo, da naj bi bilo v Istri pretežno jasna, so pa popoldne znova možne lokalne nevihte z nalivi.





Imate fotografije? Pošljite nam jih!

Komentarji: