Na Japonskem zaradi tajfuna odpovedali več sto letov

Oblasti so več kot 2000 prebivalcem južnega otoka Okinawa svetovale evakuacijo, tajfun pa bo prizadel tudi Korejski polotok in Tajvan.
Fotografija: Tajfun s sunki vetra do 160 kilometrov na uro in močnim deževjem naj bi se ponoči približal prefekturi Nagasaki. FOTO: arhiv
Odpri galerijo
Tajfun s sunki vetra do 160 kilometrov na uro in močnim deževjem naj bi se ponoči približal prefekturi Nagasaki. FOTO: arhiv

Zaradi tajfuna Tapah, ki se je z juga približal Japonski, so tam odpovedali več sto letov. Tajfun s sunki vetra do 160 kilometrov na uro in močnim deževjem naj bi se ponoči približal prefekturi Nagasaki. Oblasti so več kot 2000 prebivalcem južnega otoka Okinawa svetovale evakuacijo, tajfun pa bo prizadel tudi Korejski polotok in Tajvan.

Zaradi tajfuna, ki je do noči na soboto veljal za tropsko nevihto, se je v soboto poškodovalo najmanj 14 ljudi v prefekturi Okinawa, nekaj manj kot 30 tisoč tamkajšnjih stavb pa je ostalo brez elektrike.

V nekaterih delih japonske pričakujejo do 250 mililitrov dežja na kvadratni meter, poroča japonska meteorološka agencija. Prav tako so opozorili pred možnimi močnimi vetrovi, visokimi valovi in zemeljskimi plazovi.

Tajfun naj bi v prihodnjih dneh potoval preko Japonskega morja med Japonsko in Korejskim polotokom ter se pomaknil proti severu Japonske, v ponedeljek pa naj bi oslabel, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Komentarji: