Na letališču v Hongkongu odpovedali vse lete

Upravljavec letališča se je za ukrep odločil po tem, ko je prostore letališča preplavilo na tisoče protestnikov.
Fotografija: FOTO: Tyrone Siu/Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Tyrone Siu/Reuters

Hongkonške pristojne službe so sporočile, da so zaradi protestnikov, ki so zasedli letališče, odpovedani vsi današnji leti. »Z izjemo odhodnih letov, za katere so potniki že opravili postopek prijave, ter letov, ki so že na poti v Hongkong, so do konca današnjega dne odpovedani vsi leti,« so sporočili predstavniki letališča. 

Prostore letališča je preplavilo na tisoče protestnikov. Številni med njimi imajo transparente z napisi: Hongkong ni varen in Policija naj se sramuje. Po podatkih tamkajšnje policije naj bi se na letališču zbralo več kot pet tisoč protestnikov. 

FOTO: Tyrone Siu/Reuters
FOTO: Tyrone Siu/Reuters


Vodstvo letališča je v izjavi za javnost še svetovalo, naj ljudje ne prihajajo na letališče. Zaradi protestnikov je namreč močno zgoščen tudi promet v okolici letališča.

Hongkonški letalski prevoznik Cathay Pacific je svoje zaposlene opozoril, da jih lahko odpustijo, če bodo sodelovali na protestih ali protestnike zgolj podpirali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.



FOTO: Tyrone Siu/Reuters
FOTO: Tyrone Siu/Reuters


Protivladni protestniki so terminale zasedli že v petek, vendar so se danes zbrali v največjem številu. Minuli konec tedna je zopet minil v znamenju protestov. Na ulicah Hongkonga se je zbralo na tisoče protestnikov, ki jih je policija poskušala pregnati tudi s solzivcem, slepimi naboji in gumijevkami. 

Protestniki so se drugače poslužili drugačne strategije, saj se želijo izogniti neposrednim konfrontacijam s policijo. »Naš cilj je nič ranjenih, nič krvi in nič aretacij,« je v nedeljo za AFP povedal 17-letni protestnik. V minulih fazah deset tednov trajajočih protestov so tako dalj časa vztrajali na istem mestu, sedaj pa e njihove lokacijo hitro menjajo.

FOTO: Tyrone Siu/Reuters
FOTO: Tyrone Siu/Reuters


FOTO: Tyrone Siu/Reuters
FOTO: Tyrone Siu/Reuters

Preberite še:

Komentarji: