Na Nizozemskem preprečili večji teroristični napad

Policija po večmesečnih preiskavah aretirala sedem moških, osumljenih načrtovanja večjega terorističnega napada na javnem dogodku.
Fotografija: FOITO: Reuters
Odpri galerijo
FOITO: Reuters

Haag – Nizozemska policija je danes aretirala sedem moških, ki so osumljeni, da so načrtovali izvedbo večjega terorističnega napada na pomembnem javnem dogodku. V napadu so nameravali uporabiti eksplozivne pasove in avtomatske puške, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočilo nizozemsko tožilstvo. Po pisanju AP naj bi uporabili tudi avtomobil z eksplozivom.

»Policije je v četrtek aretirala sedem moških ... Osumljeni so, da so bili na zelo napredni stopnji priprav za velik teroristični napad na Nizozemskem,« je zapisano v sporočilu tožilstva. Dodali so, da naj bi eden od osumljencev želel ubiti čim več žrtev.

Nizozemsko državno tožilstvo je sporočilo, da so osumljence aretirali v mestu Arnhem, okoli 100 kilometrov oddaljenem od Amsterdama, in Weertu na jugu države, blizu meje z Nemčijo in Blegijo. Osumljene so preiskovali več mesecev, vodil naj bi jih 34-letnik iz Iraka, sicer pa starost osumljenih sega od 21 do 34 let.
 

Komentarji: