Ob turističnem avtobusu v Egiptu odjeknila ekplozija

Incident se je zgodil v bližini muzeja v gradnji, mimo katerega pot pelje do velikih piramid v Gizi. 

Objavljeno
19. maj 2019 15.20
Posodobljeno
19. maj 2019 18.15
Razbito steklo napadenega avtobusa. FOTO: Ahmed Fahmy Reuters
S. S.
S. S.
Pred Velikim egipčanskem muzeju v gradnji ob znamenitih piramidah v Gizi je odjeknila eksplozija. Poškodovan je bil tudi turistični avtobus. Ranjenih je bilo 17 oseb, poročajo tuji mediji. Ranjeni so večinoma južnoafriški turisti, gre za lažje so srednje težke poškodbe, navaja BBC

Eksplozivno napravo je razneslo ob ograji muzeja, ko je mimo peljal avtobus. Odgovornosti za napad še ni prevzel nihče. 

image
FOTO: Ahmed Fahmy Reuters


Eksplozija je odjeknila na cesti, ki vodi do piramid in drugih znamenitih krajev, ki velja za najbolj varovano in varno območje v državi. Muzej bodo odprli leta 2020 in bo največji arheološki muzej na svetu, ki bo varoval številne egiptovske dragocenosti.

image
FOTO: Ahmed Fahmy Reuters


Gre za drugi incident v pol leta. Decembra so umrli trije vietnamski turisti in lokalni turistični vodič, potem ko je njihov avtobus zadela obcestna bomba. 

Od turizma so v Egiptu odvisni mnogi. Panoga se zdaj pobira, potem ko jo je zelo okrnila arabska pomlad leta 2011, nato še napad na rusko potniško letalo leta 2015. 

image
REUTERS A damaged bus is seen at the site of a blast near a new museum being built close to the Giza pyramids in Cairo, Egypt May 19, 2019. REUTERS/Ahmed Fahmy Foto Ahmed Fahmy Reuters


image
FOTO: Ahmed Fahmy Reuters


image
FOTO: Ahmed Fahmy Reuters