Najbogatejši človek na svetu se ločuje

Ustanovitelj največje spletne trgovine Amazon se po 25 letih ločuje, s sedanjo soprogo ostajata v tesnih stikih.
Fotografija: Lansko leto je par javnosti sporočil vest o ustanovitvi 2 milijardi dolarjev vrednega filantropskega sklada. FOTO: Danny Moloshok/Reuters
Odpri galerijo
Lansko leto je par javnosti sporočil vest o ustanovitvi 2 milijardi dolarjev vrednega filantropskega sklada. FOTO: Danny Moloshok/Reuters

Ustanovitelj Amazona ter najbogatejši človek v moderni zgodovini Jeff Bezos je danes na svojem družbenem omrežju Twitter objavil novico, ki je presenetila njegove sledilce. S svojo ženo MacKenzie Bezos se namreč po 25 letih skupnega življenja ločujeta. 

Ustanovitelj največje spletne trgovine Amazon je po zadnjih podatkih Bloombergovega indeksa milijarderjev vreden kar neverjetnih 150 milijard dolarjev (128 milijard evrov). Vest o ločitvi pa sta javnosti sporočila le tri dni pred 55. rojstnim dnem milijarderja. 





»Če bi vedela, da se bova po 25 letih ločila, bi vse ponovila. Imela sva čudovito življenje kot poročen par, pred nama pa sta čudoviti prihodnosti – kot starša, prijatelja in partnerja v podvigih in projektih ter kot posameznika, na lovu za podvigi in avanturami. Čeprav so se oznake morda spremenile, ostajava družina in draga prijatelja,« sta zapisala bodoča razvezanca. 

Poročila sta se na začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja, ko je bil Jeff zaposlen v hedge skladu D.E. Shaw. Kmalu po poroki sta se danes 54-letni Jeff in 48-letna MacKenzie preselila v Seattle, kjer je Bezos ustanovil največjo spletno trgovino Amazon. Lansko leto je par javnosti sporočil vest o ustanovitvi 2 milijardi dolarjev vrednega filantropskega sklada. V izjavi za javnost sta pojasnila, da bosta še naprej tesno sodelovala - kot starša ter poslovna partnerja pri številnih projektih. 

Z novelistko MacKenzie imata štiri otroke. FOTO: Danny Moloshok/Reuters
Z novelistko MacKenzie imata štiri otroke. FOTO: Danny Moloshok/Reuters

Komentarji: