Nancy Pelosi: »Postopek ustavne obtožbe proti Trumpu se nadaljuje«

»Naša demokracija je v nevarnosti, Trump nam ne pušča druge možnosti, kot da ukrepamo,« je dejala predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa.
Fotografija: Poročilo navaja, da je ameriški predsednik v odnosu do Ukrajine postavil svoj osebni interes nad nacionalnega, z zadrževanjem ključne pomoči Ukrajini pa je spodkopal nacionalno varnost ZDA. FOTO: Nicholas Kamm/AFP
Odpri galerijo
Poročilo navaja, da je ameriški predsednik v odnosu do Ukrajine postavil svoj osebni interes nad nacionalnega, z zadrževanjem ključne pomoči Ukrajini pa je spodkopal nacionalno varnost ZDA. FOTO: Nicholas Kamm/AFP

Predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi je sporočila, da bo predstavinški dom podal ustavno obtožbo (impeachment) zoper ameriškega predsednika Donalda Trumpa zaradi domnevne zlorabe položaja, poroča BBC.

»Naša demokracija je v nevarnosti, predsednik nam ne pušča druge možnosti, kot da ukrepamo,« je dejala.

Obveščevalni odbor predstavniškega doma ameriškega kongresa je sicer v torek objavil 300 strani dolgo poročilo o preiskavi pred ustavno obtožbo Trumpa in ga predal odboru za pravosodje, ki od srede nadaljuje s postopkom, na koncu katerega bo morda že prihodnji teden sestavil obtožnico za sodni proces v senatu.

Nancy Pelosi. FOTO: Erin Scott/Reuters
Nancy Pelosi. FOTO: Erin Scott/Reuters


Poročilo navaja, da je ameriški predsednik v odnosu do Ukrajine postavil svoj osebni interes nad nacionalnega, z zadrževanjem ključne pomoči Ukrajini pa je spodkopal nacionalno varnost ZDA.

Preberite še:

Komentarji: