Napadalec v chicaški bolnišnici ubil štiri ljudi

Umrli so zdravnica, medicinska sestra, policist in napadalec.
Fotografija: Umrle so štiri osebe. FOTO: Scott Olson/AFP
Odpri galerijo
Umrle so štiri osebe. FOTO: Scott Olson/AFP

ZDA je znova pretresel strelski napad. V napadu v bolnišnici v Chicagu so umrli štirje ljudje – zdravnica in medicinska sestra, policist in sam napadalec. Tiskovni predstavnik policije je pojasnil, da je napadalec umrl v izmenjavi ognja, a ni jasno, ali si je smrtno rano prizadejal sam ali so ga ubile oblasti.

Drugi policist je imel ogromno sreče, saj je naboj zadel njegovo pištolo, še navajajo tuji mediji.



Napad se je zgodil v bolnišnici Mercy (milost) okoli 15. ure po lokalnem času. Strelec je najprej ustrelil žensko, ki jo je poznal, nato se je odpravil v stavbo, kjer je proti naključnim osebam izstrelil več nabojev. Bolnišnico so hitro evakuirali, nemudoma so bili na kraju policisti, ki so zagotovili varnost pacientov.

Tuji mediji znova opozarjajo na večni ameriški problem z orožjem. V ponedeljek, kot navaja BBC, so zabeležili še vsaj dva druga smrtonosna strelska dogodka. V Pennsylvaniji so v kleti odkrili trupla štirih ustreljenih oseb, v Denverju pa je umrla ena oseba, še tri so bile ranjene.

Ravno te dni so zdravniki začeli z ostro kampanjo proti nacionalni orožarski zvezi (NRA). Na družbenih omrežjih so začeli širiti čustvene zgodbe žrtev in fotografije strelskih ran.

Samo letos je v ZDA zaradi posledic strelskih ran umrlo skoraj 13.000 oseb. 25.000 jih je bilo ranjenih, navaja spletna stran, ki spremlja strelske napade Gun Violence Archive.

Komentarji: