»Naredila sem, kar bi naredil vsak«

Voznica avtobusa je rešila bosega malčka, ki je ob -8 stopinjah Celzija taval po ulicah mesta Milwaukee.
Fotografija: Premraženega 19-mesečnega malčka je Irena nemudoma odnesla na avtobus. FOTO: Shutterstock.com
Odpri galerijo
Premraženega 19-mesečnega malčka je Irena nemudoma odnesla na avtobus. FOTO: Shutterstock.com

Irena Ivić, voznica avtobusa mestnega potniškega prometa v Milwaukee v zvezni državi Wisconsin, je čez noč postala slavna. Po spletu so namreč zaokrožili posnetki, kako je med vožnjo zagledala dobro leto dni starega malčka, ki je taval ob cesti. Nemudoma je ustavila avtobus ter stekla do bosonogega otroka, ki je bil oblečen le v pajaca in plenico, poroča CNN.

»Hvaležna sem, da sem bila ob pravem času na pravem mestu,« je na prireditvi v njeno čast povedala 52-letna Irena. Za svoje nesebično dejanje je namreč prejela tudi odlikovanje. Premraženega 19-mesečnega malčka je nemudoma odnesla na avtobus, kjer ga je odela v plašč, ki ji ga je ponudila potnica. Čeprav je malček brez spremstva taval na -8 stopinjah Celzija, jo je po poročanju pristojne policije odnesel brez posledic. 



»Nadvse imam rada otroke. Včasih sem delala kot učiteljica in imam tudi svoje otroke, zato sem vesela, da sem lahko priskočila na pomoč temu nedolžnemu, ljubkemu otroku,« je pojasnila Irena, ki se je v Združene države Amerike preselila iz srbskega mesta Prokuplje, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug



​Kot poroča srbski novičarski portal prokupljenadlanu.rs, se je Irena v Združene države v iskanju boljšega življenja preselila leta 1999. Sprva je delala kot voznica tovornjaka, nato je vozila šolski avtobus, ker se je izkazala kot vestna delavka pa so jo kmalu zaposlili kot voznico mestnega avtobusa. Pred selitvijo čez lužo je bila zaposlena kot vzgojiteljica. Za srbske medije je spregovoril tudi njen brat Dejan Drobnjak, ki je pojasnil, da za časa bivanja v Srbiji Irena ni nikdar vozila ter se je slednjega priučila šele v tujini. »Ko sem videl, kaj je storila moja sestra, sem se zjokal,« pravi Dejan ter dodaja: »Življenje te nauči, da zmoreš vse. Ko se izboriš za svoje mesto pod soncem, je povsem naravno, da pomagaš tudi drugim. Ponosen sem na sovjo sestro.«

Lokalni mediji poročajo, da je otroka na cesti najverjetneje pustila njegova mati, ki naj bi utrpela duševno stisko. »Pristojne oblasti so otroka vrnile očetu,« je pojasnili Matt Sliker, predstavnik prevoznega podjetja Milwaukee County Transit System. Kot poročajo lokalni mediji naj bi se otrok rodil staršema iz Mjanmara, mati pa naj bi po rojstvu otroka zbolela za posttravmatsko stresno motnjo. To je drugače že deveti primer, ko so vozniki na ulicah Milwaukeeja našli otroka brez spremstva, je še poudaril Sliker.

Komentarji: