Nekdanja ministrica za družino v priporu zaradi podkupovanja

Sophie Karmasin je bila vpletena v škandal, zaradi katerega je odstopil nekdanji kancler Sebastian Kurz.
Fotografija: Nekdanjega kanclerja Kurza zaradi očitkov poneverbe in krivega pričanja še preiskujejo, medtem ko je Sophie Karmasin, nekdanja avstrijska ministra za družino, že v priporu. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Odpri galerijo
Nekdanjega kanclerja Kurza zaradi očitkov poneverbe in krivega pričanja še preiskujejo, medtem ko je Sophie Karmasin, nekdanja avstrijska ministra za družino, že v priporu. FOTO: Lisi Niesner/Reuters

Nekdanjo avstrijsko ministrico za družino Sophie Karmasin, ključno osebo v korupcijskem škandalu, zaradi katerega je odstopil nekdanji kancler Sebastian Kurz, so priprli. Kot je sporočilo dunajsko sodišča, so jo priprli zato, da bi ji preprečili nadaljnja kazniva dejanja.

Karmasinova je bila vpletena v škandal, zaradi katerega je Kurz oktobra odstopil z mesta kanclerja in se nato povsem umaknil iz politike.

Sophie Karmasin. FOTO: Wikipedia
Sophie Karmasin. FOTO: Wikipedia

Kurza preiskujejo zaradi očitkov poneverbe in krivega pričanja. Gre predvsem za njegovo vlogo pri domnevnem kupovanju pristranskega medijskega poročanja in javnomnenjskih anket z davkoplačevalskim denarjem.

Kermasinova, ki je bila nekdanja raziskovalka javnega mnenja, naj bi ankete naročila pri nekdanjem sodelavcu. Osumljena je tudi, da se je s tem okoristila.

Kurz se je po odhodu iz politike zaposlil kot globalni strateg pri ameriškem investicijskem podjetju Thiel Capital.

Preberite še:

Komentarji: