Nekdanja Trumpova sodelavka objavila skrivne posnetke

Razkritja o skrivnem snemanju sprožajo vprašanja o nacionalni varnosti ZDA.
Fotografija: Manigaultovi so domnevno med drugim ponudili mesečno plačilo v višini 15.000 dolarjev, s katerim bi si Trump zagotovil njen molk o opravljanju dela v Beli hiši. FOTO: Carlo Allegri/Reuters
Odpri galerijo
Manigaultovi so domnevno med drugim ponudili mesečno plačilo v višini 15.000 dolarjev, s katerim bi si Trump zagotovil njen molk o opravljanju dela v Beli hiši. FOTO: Carlo Allegri/Reuters

Nekdanja sodelavka ameriškega predsednika Donalda Trumpa in nekdanja tekmovalka v njegovem resničnostnem šovu Vajenec Omarosa Manigault je objavila posnetke pogovorov s Trumpom. Ta je Manigaultovo v Beli hiši zaposlil kot svetovalko, decembra lani pa jo je skupaj s šefom kabineta Johnom Kellyjem odpustil v tako imenovani situacijski sobi Bele hiše.

Manigaultova je pogovor posnela in posredovala ameriškim medijem, kar je sprožilo vprašanja o stanju nacionalne varnosti ZDA. Trumpa je na skrivaj snemal tudi njegov nekdanji odvetnik Michael Cohen, po poročanju New York Timesa naj pa bi obstajale informacije o še najmanj enem dodatnem tovrstnem primeru.

Manigaultova med drugim trdi, da so ji za molk o delu v Beli hiši ponujali mesečno plačilo v višini 15.000 dolarjev. Ponudbo je zavrnila in posnetke posredovala medijem in televizijam NBC. Na posnetkih Kelly namiguje, naj odide mirno, če želi ohraniti svoj ugled in kredibilnost.

Trump naj bi Omaroso zaposlil zaradi njenih lepih besed o predsedniku. FOTO: Carlo Allegri/Reuters
Trump naj bi Omaroso zaposlil zaradi njenih lepih besed o predsedniku. FOTO: Carlo Allegri/Reuters


Nekdanja Trumpova svetovalka je zdaj napisala delo Snet s tečajev, v kateri je objavila podrobnosti dela v Beli hiši. Trumpa med drugim obtožuje rasizma in meni, da predsedniku vse bolj vidno napredujejo simptomi demence. Bela hiša jo je ostro napadla, na svojih socialnih omrežjih pa se je odzval tudi Trump, ki je med drugim priznal, da jo je zaposlil, ker naj bi jokala in o njem govorila same lepe stvari. Med vzroke o njeni zaposlitvi naj bi spadalo tudi dejstvo, da bi se predsednik s tem, ko bi zaposlil temnopolto žensko, lahko otresel trditev o rasizmu in šovinizmu.

»To je vzorec njegovega vedenja s temnopoltimi in se ne zna zadržati,« je v odgovor na predsednikove tvite povedala za televizijo NBC. Trump jo je v vrsti tvitov opredelil za zmešano, zlobno in neumno. Poleg tega je svoje sledilce spomnil, da je bila med oddajo Vajenec kar trikrat odpuščena in da ji ni nikoli uspelo v življenju.





Trumpovi podporniki prav tako opozarjajo, da je Manigaultova pred dvajsetimi leti že opravljala vladno funkcijo, saj je bila zaposlena pri podpredsedniku Alu Goru, a so jo kmalu zaradi nesposobnosti premestili na ministrstvo za kmetijstvo. Niti tam ni ostala dolgo, njeni sodelavci pa naj bi o njej imeli slabo mnenje. Med drugim so našteli, da je prepirljiva, svojeglava, nesposobna in neresna, kar zadeva predvsem točnost prihajanja na sestanke.
 

Komentarji: