Nesreča trajekta v Tanzaniji zahtevala že več kot 130 življenj

Po prvih ocenah naj bi bilo na krovu trajekta, ki se je včeraj prevrnil na Viktorijinem jezeru, več kot 300 potnikov, kapaciteta pa je 100.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Število smrtnih žrtev prevrnjenega trajekta na tanzanijski strani Viktorijinega jezera se je po zadnjih podatkih povzpelo na 136, je sporočila tamkajšnja policija, na spletni strani poroča Reuters.

Trajekt se je prevrnil včeraj v bližini pristanišča pri otoku Ukara, ki leži na jugovzhodu tega največjega jezera v Afriki in ki si ga ob Tanzaniji delita še Uganda in Kenija. Po prvih ocenah naj bi bilo na krovu trajekta več kot 300 potnikov, kapaciteta trajekta pa je 100 potnikov.
 

Nesreča le nekaj metrov pred pomolom


Trajekt MV Nyerere je bil na poti iz kraja Bugolora in je potonil le nekaj metrov pred pomolom. Vzrok za nesrečo še ni znan. Poleg potnikov je trajekt tovoril še žito in cement. Oblasti domnevajo, da je bil morda tovor napačno naložen oziroma da je bila ladja preobremenjena.

Tanzanijski predsednik John Magufuli je zaradi tragedije razglasil štiridnevno žalovanje, ki se bo začelo jutri. V nagovoru na javni televiziji TBC One je prav tako sporočil, da je ukazal aretacijo »vseh vpletenih v upravljanje trajekta. Očitno je, da je bil trajekt preobremenjen. Aretacije so se že začele,« je dejal.

FOTO: AP
FOTO: AP

Komentarji: